HOME SWEET HOME

8 τρόποι να γεμίσετε το σπίτι σας ευτυχία


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

1 Φεβρουαρίου 2017

living-room-cpzy.jpg

Σήμερα θα δούμε κάποιες συμβουλές που μπορούν να κάνουν το σπίτι μας το πιο ευτυχισμένο μέρος και παράλληλα να μας δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα. 

Family Time

Μετά από μελέτη πολλών ετών, μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Harvard αποδεικνύει ότι το μυστικό της ανθρώπινης ευτυχίας βρίσκεται στις δυνατές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας. Το ίδιο και με το σπίτι μας, η οικογένεια και οι φίλοι μας μπορούν να συγκεντρωθούν όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι ή να κάτσουν στο καθιστικό, εάν έχουμε διαμορφώσει τους χώρους μας όμορφα. Και εκεί μπορούμε να απολαύσουμε τον χρόνο μαζί τους και να νιώσουμε ευχάριστα.

Δημιουργήστε έναν χώρο γεμάτο με θετική ενέργεια

Ο πιο σημαντικός χώρος είναι το καθιστικό, το οποίο συνήθως βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού και γύρω από αυτόν περιστρέφεται η οικογενειακή μας ζωή. Σε αυτό τον χώρο, χαλαρώνουμε, τρώμε, τα παιδιά μας παίζουν, γιατί είναι ένα δωμάτιο που κάνουμε διάφορες δραστηριότητες και σε αυτόν κοινωνικοποιούμαστε. Δεν χρειάζεται το καθιστικό μας να αποτελείται από έναν ακριβό πίνακα αλλά χρειάζεται να έχει άνετες καρέκλες τριγύρω, ίσως ένα τζάκι, μικρά φυτά σε διάφορες γωνίες, μια όμορφη ταπετσαρία και μια όμορφη θέα από το παράθυρο. Αυτές είναι οι βασικές λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε έναν χώρο γεμάτο με θετική ενέργεια.

Η φύση γύρω μας

Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι το να έχουμε φυτά σε κάποια σημεία των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία μας και τον ύπνο μας, καθώς αφαιρούν τις τοξίνες από τον αέρα. Φυτά όπως ο κισσός, ο φίκος, το φιλόδεντρο και άλλα που προτιμάτε, μπορούν να διακοσμήσουν με όμορφο τρόπο διάφορα μέρη στο σπίτι.

Αφήστε να μπει το φως στο σπίτι

Χρειάζεται να αφήνουμε να μπαίνει το φυσικό φως στο σπίτι μας, γιατί είναι κάτι που κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία και εξίσου στο ύπνο μας. Καλό θα ήταν να μετακινήσουμε όσα αντικείμενα είναι κοντά στα παράθυρα, όσο αυτό είναι εφικτό, για να μπαίνει άπλετο φως. Επίσης, επειδή μένουμε στην Ελλάδα είμαστε αρκετά τυχεροί γιατί τις περισσότερες μέρες έχουμε ήλιο, οπότε ανοίξτε τις κουρτίνες διάπλατα. 

Η μόνωση του σπιτιού

Κάτι σημαντικό ειδικά τον χειμώνα είναι η απώλεια της ζέστης από τα παράθυρα. Μία καλή λύση είναι οι κουρτίνες πάνελ ή τα στόρια, εάν ταιριάζουν στον χώρο σας, για να μπορείτε να απομονώσετε το κρύο έξω από το σπίτι σας. Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, τότε μπορείτε και εσείς να νιώθετε χαλαρές και ξεκούραστες μέσα σε αυτό.

Δημιουργήστε στους χώρους σας μοναδική ατμόσφαιρα

Κάντε κάθε χώρο σας καλαίσθητο και zen. Σκεφτείτε να έχετε κάθε μέρα ένα μπάνιο που να μυρίζει ωραία, ένα καθιστικό με έπιπλα από μαλακά υφάσματα και ένα ωραίο μπουκέτο με λουλούδια στην είσοδο ή στην τραπεζαρία του σπιτιού σας, είναι πράγματα που αμέσως μπορούν να σας φτιάξουν την διάθεση και να κάνουν cozy τους χώρους σας.

Το ξύλο είναι καλό

Οι ξύλινες επιφάνειες κάνουν αυτόματα το σπίτι πιο ζεστό, δημιουργούν στους χώρους μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μπορούν να μας δημιουργήσουν ευεξία. Από το πάτωμα μέχρι και τα έπιπλα, το ξύλο δίνει σε οποιοδήποτε στιλ διακόσμησης μια κομψότητα.

Αφαιρέστε τεχνητά φώτα σε έντονα χρώματα από το σπίτι

Οτιδήποτε έχει να κάνει με blue light φωτισμό ή σε άλλα έντονα χρώματα, καλό θα ήταν να το αποφύγετε γιατί κουράζουν αρκετά τα μάτια. Αντικαταστήστε αυτά με LED φωτιστικά που εκπέμπουν διακριτικό όμορφο φως και μπορούν να σας ξεκουράσουν.

Κάθε μέρα ζούμε σε αγχωτικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχουμε ξεχάσει τα πράγματα που μας ευχαριστούν και μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και υγιής. Για αυτό να ξέρετε ότι το sweet home μας είναι το κατάλληλο μέρος για να μας βοηθήσει να κάνουμε χαρούμενη την καθημερινότητά μας.