HOME SWEET HOME

Tips για να εξοπλίσετε και να διακοσμήσετε το πρώτο σας σπίτι


7 Φεβρουαρίου 2017

tipsfirsthome-k.jpg

Ξεκινήστε το ξε-καθάρισμα πριν μετακομίσετε 

Πριν πακετάρετε ρούχα και αντικείμενα, ξεκαθαρίστε τι θέλετε να κρατήσετε και τι όχι. Πετάξτε οτιδήποτε πιστεύετε ότι δεν θα ταιριάζει στη νέα σας κατοικία και όσα πράγματα είναι φθαρμένα ή δεν θέλετε πλέον. Όσα μείνουν τακτοποιήστε τα σε κούτες γνωρίζοντας ακριβώς τι έχετε βάλει και πού. Έτσι, όταν θα φτάσετε στο νέο σας σπίτι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε τα αντικείμενα που ψάχνετε και αυτά με τη σειρά τους να βρουν τη θέση τους.

Ξεκινήστε από το κρεβάτι 

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε άλλο, αγοράστε το κρεβάτι σας. Επενδύστε σε ένα καλό στρώμα – είναι άλλωστε το κρεβάτι στο οποίο θα κοιμάστε τα επόμενα χρόνια και στο οποίο θα περνάτε το ένα τρίτο του χρόνου της ημέρας σας. Έπειτα φτιάξτε το υπνοδωμάτιο: διαλέξτε τα χρώματα που θέλετε για τους τοίχος, βάψτε το, βάλτε κουρτίνες και γενικά φτιάξτε το όσο καλύτερα μπορείτε. Θα περάσει αρκετός καιρός ώσπου να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού και στο μεσοδιάστημα χρειάζεστε ένα δωμάτιο για να χαλαρώνετε.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα πάντα ταυτόχρονα 

Όπως είπαμε και παραπάνω, για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας θα χρειαστεί κάποιο διάστημα. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί ίσως να μην έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε τα πάντα ταυτόχρονα και αφετέρου, ακόμα και αν την έχετε, δεν μπορείτε να γνωρίζετε εξαρχής τι ακριβώς θα χρειαστείτε. Θα χρειαστεί να ζήσετε για κάποιο διάστημα μέσα στο σπίτι για να εντοπίσετε τι χρειάζεστε περισσότερο, οπότε μην βιαστείτε να το τελειοποιήσετε μονομιάς.

Μην σταθείτε στο ότι πρέπει να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους  

Δεν χρειάζεται να αγοράζετε πράγματα που όλα ταιριάζουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε δυο πορτατίφ που είναι διαφορετικά. Τα καταστήματα έχουν την τάση να πουλάνε τα προϊόντα σε ζευγάρια ή ομάδες και φυσικά κάτι τέτοιο είναι και πιο ακριβό. Αντίθετα, γίνετε δημιουργικοί και βάλτε το προσωπικό στυλ στον χώρο. Το μόνο που έχετε να προσέξετε είναι να ταιριάζουν μεταξύ τους τα μεγέθη ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Χρησιμοποιήστε μέτρο 

Μετρήστε τους χώρους σας και τις διαστάσεις των επίπλων που θέλετε να βάλετε στο σπίτι σας. Μην ρισκάρετε να αγοράσετε κάτι που τελικά δεν θα χωράει ή θα είναι πολύ μικρό. Γενικά, οργανώστε τον χώρο και φανταστείτε πώς θα θέλατε να είναι πριν αγοράσετε οποιοδήποτε έπιπλο.

Βάψτε τους τοίχους 

Ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει ο χώρος σας πιο προσωπικός είναι να τον βάψετε. Επιλέξτε την παλέτα των χρωμάτων που σας αρέσει, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του σπιτιού σας. Προτιμήστε ένα ενιαίο ανοιχτό χρώμα αν ο χώρος είναι μικρός και θέλετε να φαίνεται μεγαλύτερος ή επιλέξτε μερικούς τοίχους και βάψτε τους ένα διαφορετικό χρώμα από την ίδια παλέτα αν θέλετε να παίξετε λίγο περισσότερο με τα χρώματα.

Χαλαρώστε 

Κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο σας σπίτι δεν θα είναι και το τελευταίο. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πως κάθε απόφαση που παίρνετε θα σας συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αντίθετα, χαρείτε τη δημιουργικότητα και τη διαδικασία της διακόσμησης φροντίζοντας να έχετε πρακτικά και λειτουργικά πράγματα και… διασκεδάστε!

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com -the home issue.

[gallery-716253]