HOME SWEET HOME

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

9 Φεβρουαρίου 2017

light-room-c.jpg

Γνωστοί διακοσμητές μας δίνουν τις συμβουλές τους, για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φως έτσι ώστε να κάνουμε το σπίτι μας να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ζεστό.

Κάντε ένα πλάνο για τα φωτιστικά σας

Αν ξεκινάτε τώρα να διακοσμείτε το σπίτι σας ή να κάνετε μία ανανέωση σε αυτό, τότε καταγράψτε ένα πλάνο με τα βασικά φωτιστικά κάθε χώρου. Σκεφτείτε τι κάνετε σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά (τρώτε, χαλαρώνετε, δουλεύετε) και δείτε την αρχιτεκτονική και τις λεπτομέρειες κάθε χώρου που θέλετε να τονίσετε. Επίσης, δείτε το στιλ, το μέγεθος σε κάθε μέρος και αποφασίστε ποιο χρώμα φωτισμού επιθυμείτε.

Layer στον φωτισμό σας

Φωτίστε τα δωμάτιά σας από διαφορετικά επίπεδα και σημεία, δημιουργώντας μια όμορφη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι και cozy.

Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός είναι απαραίτητος

Σκεφτείτε τις δραστηριότητες σας σε κάθε δωμάτιο, γιατί ο φωτισμός του μπορεί να σας επηρεάσει ή και να σας βοηθήσει. Η μαγειρική απαιτεί έναν focus φωτισμό, στα ντουλάπια μπορεί να υπάρχει ένας εσωτερικός φωτισμός και στους πίνακες μας χρειάζεται να τοποθετήσουμε στην κορυφή σποτ για να μπορέσουν να αναδειχθούν. Για την ανάγνωση των βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, χρειάζεται να έχουμε ένα ευέλικτο φωτισμό. Οι ρυθμιζόμενοι διακόπτες (dimmer) μπορούν να σας δώσουν την δυνατότητα να αλλάζεται την φωτεινότητα του χώρου σας και να δημιουργείτε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε την σωστή λάμπα

Μια απλή επιλογή λάμπας από τον Supermarket δεν αρκεί. Χρειάζεται να δείτε πόσο  φως θέλετε στον χώρο σας και να ελέγξετε τα watts και ποια ατμόσφαιρα θέλετε να πετύχετε, χαλαρωτική σαν να είναι υπό το φως των κεριών ή φωτεινή σαν μια ηλιόλουστη ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε την ενεργειακή απόδοση και το χρώμα.

Χρησιμοποιήστε σποτ για να τονίσετε αγαπημένα σημεία του σπιτιού

Φωτίστε σημεία του χώρων σας διακριτικά για να αναδείξετε αγαπημένα σας αντικείμενα, όπως πίνακες, έπιπλα ή αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του σπιτιού. Τοποθετείστε συμμετρικά στον χώρο επιτοίχια φωτιστικά, ή πάνω από τον καθρέφτη σας ή πάνω από το τζάκι και δημιουργείστε μια κομψή ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο.

Κάντε τους καλεσμένους σας να αισθανθούν όμορφα

Τα σποτ μπορούν να επικεντρωθούν στο τραπέζι των καλεσμένων και με αυτό τρόπο να τους ελκύσουν σε αυτό και να τους κάνουν να αισθανθούν χαλάρωση.

Το φως κατά την διάρκεια της νύχτας

Εάν το βράδυ ξυπνήσετε και πάτε στο μπάνιο σας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο, με το που ανοίξετε τον διακόπτη ο φωτισμός είναι απότομος και έντονος. Κάντε μια μικρή επένδυση και βάλτε μικρά διαδοχικά φώτα στους διαδρόμους και στο μπάνιο μπορείτε να επιλέξετε μια λάμπα πως το φως της να γίνεται σιγά σιγά πιο έντονο (ρωτήστε σε καταστήματα με είδη φωτισμού).

Το κατάλληλο στιλ φωτισμού

Κρατήστε στο νους σας ένα σύστημα φωτισμού στο σπίτι σας, που θα στηρίζετε στις κατάλληλες λάμπες για τον κάθε χώρο και στο χρώμα. Πολλά διαφορετικά στιλ φωτισμού μπορεί να προκαλέσουν κούραση στα μάτια και συναισθηματική αναστάτωση. Τα ουδέτερα φώτα μπορούν να κάνουν το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος, τα φώτα με χρώμα δίνουν μια άλλη αίσθηση σε κάθε δωμάτιο και ειδικά ο χαμηλός φωτισμός, μπορεί να προσθέσει μια δόση πολύτελειας και ζεστασιάς. ​

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε όλες είναι να ακολουθήσουμε τις παραπάνω συμβουλές και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο sweet home μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.