HOME SWEET HOME

Μεταμορφώστε τις κουρτίνες σας με λιγότερα από 5 ευρώ


27 Ιουλίου 2017

kourtinesfashion-g.jpg

Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί τις κουρτίνες σας μπορείτε να τις αλλάξετε ή ακόμα καλύτερα για περισσότερη οικονομία να τις μεταποιήσετε.

Βελτιώστε το μήκος Μια έξυπνη λύση είναι να αλλάξετε τις κουρτίνες από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το πιθανό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε είναι το μήκος της κουρτίνας. Στην περίπτωση που η κουρτίνα σας είναι κοντή μπορείτε να την επιμηκύνετε χωρίς ραψίματα και υφάσματα. Πάρτε ένα χοντρό σχετικά σχοινί από φυσικό υλικό που είναι και μεγάλη τάση και δημιουργήστε καινούργιες θηλιές. Ανάλογα με τα ανοίγματα-τρύπες που έχει η κουρτίνα τόσες θα είναι και οι θηλιές που θα φτιάξετε από σχοινί. Φροντίστε τα σχοινιά που θα κόψετε να είναι ισομερή έτσι ώστε να «πέφτει» ομοιόμορφα η κουρτίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά. Με τα σχοινιά μπορείτε εύκολα να τη ρυθμίσετε στο μήκος που τη θέλετε. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.

Χρησιμοποιήστε πιαστράκια Φυσικά υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση που η κουρτίνα είναι μακριά και δεν θέλετε να την κόψετε έτσι ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε άλλο χώρο του σπιτιού σας αργότερα. Με τον απλό και παραδοσιακό τρόπο θα δώσετε τη λύση. Γυρίστε την μέχρι το μήκος που θέλετε και κρεμάστε τη με τα πιαστράκια που θα βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με είδη κρέμασης. Θα φαίνεται σαν σχέδιο της κουρτίνας και θα δώσει ένα πιο ανάλαφρο στιλ. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα διακοσμήσετε το βασικό στοιχείο του καθιστικού σας

[gallery-716821]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα