HOME SWEET HOME

Τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μες στο σπίτι


9 Οκτωβρίου 2017

kitchen.jpeg

Η πλάκα κοπής για το κρέας Έρευνες έδειξαν πως οι πλάκες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που έχει το κάθισμα τουαλέτας. Το κρέας, λόγω της ζωικής του προελεύσεως, είναι γεμάτο με βακτήρια και μικρόβια. Καθαρίστε το Για να την απολυμάνετε βάλτε 2 κ.σ. χλωρίνη σε 3,5 λίτρα νερό, και αφήστε μέσα την πλάκα για λίγα λεπτά. Μην την μουλιάσετε για πολλή ώρα γιατί θα καταστρέψετε το ξύλο.

Το καλάθι με τα άπλυτα Πολλά εσώρουχα μεταφέρουν το λιγότερο 100 εκατομμύρια από το βακτήριο E. coli, ένα βακτήριο που είναι υπεύθυνο για κοινά κοιλιακά προβλήματα. Τα μικρόβια αυτά συσσωρεύονται και μολύνουν και τα υπόλοιπα ρούχα με αποτέλεσμα να μολύνεται στη συνέχεια και το πλυντήριό σας το οποίο με το νερό που μεταφέρει χειροτερεύει το πρόβλημα. Σε αντίθεση, το κάθισμα της τουαλέτας επειδή δεν έρχεται σε επαφή με νερό, δεν μολύνει άλλες επιφάνειες.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή Βρετανοί ερευνητές συγκέντρωσαν 33 πληκτρολόγια με σκοπό να τα μελετήσουν όσον αφορά τα βακτήρια που συγκεντρώνουν. Τελικά αποδείχτηκε πως τα πληκτρολόγια έχουν 5 φορές περισσότερα μικρόβια και βακτήρια απ' ό,τι το κάθισμα της τουαλέτας. Μάλιστα το 2007 ξέσπασε στην Ουάσινγκτον μια επιδημία γρίπης με έντονα στομαχικά συμπτώματα, που αποδείχτηκε ότι προκλήθηκε από πληκτρολόγια. Φροντίστε λοιπόν να τα καθαρίζετε συχνά και σε βάθος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμα:
Εύκολα tips για πεντακάθαρη μπανιέρα

[gallery-716631]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα