HOME SWEET HOME

Το κόλπο που θα κάνει τον καναπέ σας να δείχνει σαν καινούριος


20 Οκτωβρίου 2017

sofa.jpg

Αποτελεί το πλέον αγαπημένο έπιπλο όλων μας: σε αυτόν άλλωστε για να υποδεχτούμε με τους φίλους μας, από την άνεσή του απολαμβάνουμε αραχτοί τις αγαπημένες μας ταινίες ενώ πολλοί από εμάς... ρίχνουμε κι έναν σύντομο υπνάκο πάνω στα άνετα μαξιλάρια του. Ο λόγος φυσικά για τον καναπέ.

Τι γίνεται όμως όταν στο λατρεμένο έπιπλο-για το οποίοι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξοδέψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό- εμφανίζει σημάδια φθοράς με τα αφράτα μαξιλάρια του να μοιάζουν πεσμένα και flat; Η λύση σε αυτή τη μικρή διακοσμητική τραγωδία είναι πανεύκολη και –ακόμα καλύτερα– πολύ οικονομική και ακούει στο όνομα «αφρολέξ».

Ένας μαύρος καναπές μπορεί να γίνει το βασικό κομμάτι του καθιστικού σας γύρω από το οποίο θα χτίσετε την υπόλοιπη διακόσμηση.

Κατ’αρχάς, ξεκινήστε την επιχείρηση διάσωσης του παλιού καναπέ σας τσεκάροντας αν τα μαξιλάρια του καναπέ σας διαθέτουν φερμουάρ. Αν έχουν, η επαναφορά του στον πρότερο έντιμο και αφράτο βίο του είναι θέμα λίγων λεπτών: χρησιμοποιήστε κομμάτια από συμπαγές αφρολέξ ή πολυεστέρα (το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη επιπλοποιίας και υλικά ταπετσαρίας σε ρολό) και καλύψτε με αυτό τα μαξιλάρια σας προτού τα ξαναβάλετε στη θήκη τους. H τιμή του υλικού κυμαίνεται ανάλογα με την ποιότητά του και ξεκινά από τα 2,5€ ανά μέτρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα διακοσμήσετε ένα καθιστικό που έχει μαύρο καναπέ

[gallery-716912]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα