HOME SWEET HOME

Πώς πρέπει να τοποθετούμε το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο;


17 Ιανουαρίου 2018

bed.jpg

Feng Shui Οι οπαδοί της Κινέζικης τέχνης του φενγκ σούι πιστεύουν πως η θέση του κρεβατιού έχει άμεση και σημαντική σχέση με την πόρτα του υπνοδωματίου. Οι ειδικοί πιστεύουν πως πρέπει να τοποθετείτε το κρεβάτι σας όσο πιο μακριά γίνεται από την πόρτα, με τρόπο, όμως, που να σας επιτρέπει να την βλέπετε. Είναι επίσης σημαντικό, να βάλετε το κρεβάτι σας σε ένα σημείο που δεν ευθυγραμμίζεται με την πόρτα, λόγω της ενέργειας που μπαίνει και μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πρακτικότητα Κάποια μικρά δωμάτια ή αυτά που έχουν πολλά ανοίγματα, όπως ντουλάπες, πόρτες μπαλκονιού και μπάνιο, ενδέχεται να υποδεικνύουν τη θέση του κρεβατιού, απλά και μόνο από την διάταξη που έχουν. Οι περισσότεροι επιλέγουν να βάλουν το πάνω μέρος του σε κάποιον τοίχο γιατί προσφέρει ευκολία για να στρώσουν κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα.

Παράθυρα Τα παράθυρα μπορούν να γίνουν ο φίλος, αλλά και ο εχθρός σας. Κατά τους ζεστούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό αεράκι όσο κοιμάστε, γι αυτό είναι καλή ιδέα να βάλετε το κρεβάτι κάτω από τα παράθυρα. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θέλετε το κρεβάτι σας όσο πιο μακριά γίνεται από τα παράθυρα, ειδικά αν η μόνωση δεν είναι και τόσο καλή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμα:
Τα αντικείμενα που καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε κομοδίνο

[gallery-716562]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα