HOME SWEET HOME

Αυτά είναι τα πιο σκονισμένα σημεία μέσα στο σπίτι


22 Φεβρουαρίου 2018

nick-hillier-328372-unsplash.jpg

Εμείς ξέρουμε ποια είναι αυτά τα σκονισμένα σημεία και τα συγκεντρώσαμε όλα σε μια λίστα. Δείτε τα προσεκτικά, αναλογιστείτε μήπως σας ξέφυγε κάποιο από αυτά στο τελευταίο σας καθάρισμα και, αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, πάρτε το ξεσκονόπανο και ετοιμαστείτε για επίθεση!

Pinterest-Denisse ♡

Πίσω και Κάτω από το Ψυγείο Το ψυγείο σας αποτελεί μαγνήτη σκόνης και βρομιάς. Τις περισσότερες φορές, όταν κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό στην κουζίνα σας, εστιάζετε στο να αδειάσετε και να καθαρίσετε σε κάθε γωνία και με κάθε λεπτομέρεια μόνο το εσωτερικό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τραβάτε το ψυγείο σας προς τα έξω για να καθαρίζετε τον χώρο περιμετρικά και από κάτω.

Κάτω από το πιο Βαρύ σας Έπιπλο Όσο πιο δύσκολα μετακινείται ένα έπιπλο, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει συγκεντρώσει σκόνη και βρομιά στο κάτω μέρος του και στο σημείο που εφάπτεται με τον τοίχο. Είτε πρόκειται για έναν μεγάλο καναπέ, μια βιβλιοθήκη ή ένα οποιοδήποτε ογκώδες και ασήκωτο έπιπλο, πρέπει να βρείτε τον τρόπο να το ελευθερώσετε από τις στρώσεις σκόνης που το καλύπτουν. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ευέλικτα και ευλύγιστα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σας σκούπας ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής καθαρισμού έχετε, έτσι ώστε να φτάσετε και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία και να τα καθαρίσετε.

Πίσω από το Πλυντήριο ή Στεγνωτήριο Άλλη μια βαριά και ασήκωτη συσκευή που θα χρειαστεί να μετακινήσετε για να ξεσκονίσετε σωστά και αποτελεσματικά το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Αξίζει, όμως, πραγματικά! Έστω μια φορά το μήνα θα φροντίσετε να καθαρίζετε σωστά το πλυντήριο σας και τον χώρο πίσω από αυτό. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση ο χώρος που πλένετε και αποστειρώνετε τα ρούχα σας να είναι μέσα στη σκόνη και τη βρομιά. Και που ξέρετε, ίσως βρείτε και καμία χαμένη κάλτσα, κάπου κρυμμένη εκεί πίσω!

See this Instagram photo by @liz_kamarul • 2,393 likes

Πάνω από τα Ντουλάπια της Κουζίνας Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν ένα μικρό περιθώριο μέχρι να φτάσουν και να αγγίξουν το ταβάνι τότε δεν έχετε παρά να ελέγξετε πόση σκόνη έχει μεταφερθεί από τον αέρα στο σημείο αυτό. Στο μηνιαίο σας βαθύ και σχολαστικό καθάρισμα, φροντίστε να συμπεριλάβετε και αυτό το πολύ σκονισμένο σημείο του σπιτιού σας. Το ίδιο ισχύει και για τα αντικείμενα που έχετε ίσως τοποθετήσει εκεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Gallery: Αυτά τα πλακάκια είναι η τελευταία λέξη της μόδας

[gallery-716410]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα