HOME SWEET HOME

Ο εύκολος τρόπος για να φέρουμε το Hygge στο σπίτι μας


MMEINTANI

18 Απριλίου 2018

cf18-consumer-heartwood-slough-bedroom3-highres.jpg

Το Hygge (προφέρεται σαν χού-γκα) έρχεται κατευθείαν από τη Δανία και έχει να κάνει με έναν πιο ήρεμο, απλό και χαλαρό τρόπο ζωής, ενώ πλέον αποτελεί και μεγάλο διακοσμητικό trend. Με βάση τα κύρια στοιχεία της Σκανδιναβικής διακόσμησης, με μίνιμαλ και πολύ καθαρές γραμμές, αναδεικνύει τη στάση των Σκανδιναβών απέναντι στο lifestyle και έρχεται για να μας χαρίσει έναν πιο εύκολο και relaxed τρόπο για να ζούμε.

Το μυστικό που κρύβεται πίσω από όλη αυτή τη φιλοσοφία και το simple living, πηγάζει κυρίως από τα χρώματα που επιλέγουμε για τον χώρο μας, τα οποία σκοπό έχουν να μας ηρεμούν και να μας προσφέρουν εσωτερική γαλήνη. Κατά κάποιο τρόπο, το ζητούμενο όταν μπαίνουμε στο σπίτι και κλείνουμε την πόρτα πίσω μας, είναι να αισθανόμαστε πως τα αφήνουμε όλα πίσω και κάνουμε enter στο δικό μας προσωπικό καταφύγιο.

Η αναζήτηση των κατάλληλων συνδυασμών χρωμάτων για τον χώρο μας όμως δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, μιας και τις περισσότερες φορές νιώθουμε overwhelmed σχετικά με το τι πρέπει να διαλέξουμε, το πώς θα βγουν τα χρώματα στο τελικό αποτέλεσμα και το πώς θα διαλέξουμε περισσότερες από μία αποχρώσεις και θα τις κάνουμε να "δέσουν" αρμονικά μεταξύ τους. Και κάπου εδώ έρχεται η Vivechrom για να μας βγάλει από το τέλμα και να μας δώσει ιδέες αλλά και κατευθυντήριες γραμμές ώστε να κάνουμε την επιλογή που ταιριάζει περισσότερο στο lifestyle μας και στο γενικότερο ύφος του σπιτιού ή του προσωπικού μας χώρου.

Η νέα βεντάλια αποχρώσεων της Vivechrom με το όνομα COLOUR PALETTE, η καλύτερη από ποτέ συλλογή χρωμάτων, υπόσχεται ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεμάτο χρώμα, έμπνευση και δημιουργικότητα στη διακόσμηση. Μια ομάδα ειδικών της AkzoNobel έχουν επιλέξει πολύ προσεκτικά κάθε απόχρωση, με επιρροές από experts από όλο τον κόσμο, στους τομείς του σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής και της μόδας. Εμείς προσωπικά επιλέγουμε να κάνουμε focus στο Heart Wood, το οποίο έχει ανακηρυχτεί και ως χρώμα της χρονιάς για το 2018 και συνάδει απόλυτα με τα σκανδιναβικά vibes χαλάρωσης και ηρεμίας που σας περιγράψαμε παραπάνω.

Οι 2079 αποχρώσεις της COLOUR PALETTE είναι υπέροχα ομαδοποιημένες σε 10 κατηγορίες για εύκολη περιήγηση και επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, η ενότητα Off-whites περιλαμβάνει απαλές, υπόλευκες αποχρώσεις, η ενότητα Neutrals είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή ουδέτερων τόνων, από αποχρώσεις της φύσης μέχρι πιο δροσερές, ατμοσφαιρικές αποχρώσεις, ενώ οι 8 Χρωματικές Ενότητες ακολουθούν τον χρωματικό κύκλο, από τα κόκκινα μέχρι τα ιώδη.

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε ακόμη πιο αναλυτικά στο έντυπο Colours 2018 όπου μπορείτε να ενημερωθείτε τόσο για τη νέα χρωματική βεντάλια της Vivechrom όσο και για την απόχρωση Heart Wood που σας αναφέραμε πιο πάνω αλλά και τις 4 συνοδευτικές χρωματικές παλέτες που το συνοδεύουν. Και πιστέψτε μας, το πιο χαλαρωτικό και ζεν σπίτι θα είναι το δικό σας!

Vivechrom, Let’s Colour!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.vivechrom.gr