HOME SWEET HOME

Τα μυστικά για να είναι ο καναπές σας πάντα σαν καινούριος


7 Μαΐου 2018

mikuta-interior-sofa-12.jpg

Ξεκινήστε από τη βάση του καναπέ Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια ζωής ενός καναπέ είναι η βάση του. Τα πιο μαλακά ξύλα, όπως είναι το πεύκο, μπορεί να παραμορφωθούν και να αλλοιωθούν ύστερα από 5 χρόνια. Υλικά όπως ο δρυς και η οξιά είναι πολύ πιο σκληρά, πιο ανθεκτικά (και φυσικά πιο ακριβά). Αποφύγετε βάσεις από μοριοσανίδες, πλαστικό, ή μέταλλο, γιατί σπάνε εύκολα.

Έξτρα τιπ Για να ελέγξετε την αντοχή της βάσης, σηκώστε το ένα μπροστινό πόδι ή τη γωνία του καναπέ από το πάτωμα. Καθώς σηκώνετε το ένα πόδι, το άλλο θα πρέπει να έχει σηκωθεί και αυτό ελαφρά από το έδαφος. Αν δεν έχει σηκωθεί, τότε σημαίνει πως το ξύλο της βάσης είναι αδύναμο.

sofa age 5B

Ελέγξτε τα ελατήρια Καλό είναι ο καναπές σας να έχει ελατήρια για να κρατηθεί περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση. Τα πιο συνηθισμένα ελατήρια είναι τα ελικοειδή και δίνουν καλή στήριξη στους καναπέδες. Αν επιλέξετε καναπέ χωρίς ελατήρια δεν θα είναι ιδιαίτερα αναπαυτικός και άνετος. Έξτρα τιπ Καθίστε κάτω σταθερά σε μια γωνία ή εξωτερική άκρη του καναπέ. Αν παρατηρήσετε τριξίματα και θορύβους, τότε τα ελατήρια μάλλον δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Οι πιο μοντέρνες κουζίνες έχουν αυτό το χρώμα

[gallery-718079]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα