HOME SWEET HOME

Φτιάξτε βήμα βήμα το boho διακοσμητικό που έχουν όλα τα σπίτια στο Pinterest


15 Μαΐου 2018

thehomeissue-makrame-1024x585.jpg

Το μακραμέ αποτελεί μια μορφή τέχνης που πρωτοεμφανίστηκε τον 13ο αιώνα και ανακαλύφθηκε από Άραβες υφαντουργούς που χρησιμοποιούσαν νήματα που τους περίσσευαν για να διακοσμήσουν υφάσματα.

Σήμερα το μακραμέ χρησιμοποιείται πάρα πολύ παγκοσμίως και με αυτό φτιάχνονται τσάντες, τραπεζομάντιλα, πετσέτες, κουρτίνες, κοσμήματα και άλλα διακοσμητικά. Παρόλα αυτά δύσκολα θα βρείτε στην ελληνική αγορά μακραμέ κουρτίνες. Γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας πούμε πως θα τις φτιάξετε μόνοι σας βήμα-βήμα.

Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά αυτή την υπέροχη μακραμέ κουρτίνα.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε κουρτίνες μακραμέ θα χρειαστείτε 30 σχοινιά μήκους 5 μέτρων (θα βρείτε σε καταστήματα κλωστοϋφαντουργίας) και αυτοκόλλητη ταινία.

Βήμα 1ο «Διπλώστε» δύο σχοινιά στη μέση και δέστε έναν κόμπο αφήνοντας θηλιά μέσα από την οποία θα πρέπει να χωράει να περάσει το κουρτινόξυλό σας. Κρεμάστε κάπου πολλές τετράδες σχοινιών για να μπορείτε εύκολα να κάνετε τους κόμπους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Διαβάστε ακόμα:
Οι πιο μοντέρνες κουζίνες έχουν αυτό το χρώμα

[gallery-718079]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα