HOME SWEET HOME

Πέντε συν μια έξυπνες συμβουλές για το πλύσιμο των πιάτων


14 Μαΐου 2018

cooking-hands-handwashing-545013.jpg

 

  1. H «μάχη» με τα λιπαρά φαγητά στα σκεύη. Είτε πρόκειται για λίπη από την πρωινή μας ομελέτα, είτε από τις τηγανιτές πατάτες που ταιριάζουν με τα πάντα, το μυστικό είναι να αφαιρέσουμε με χαρτί κουζίνας τη μεγαλύτερη ποσότητα των υπολειμμάτων πριν πλύνουμε το σκεύος. Στη συνέχεια, το αγαπημένο μας ΑVA, που είναι αποτελεσματικό ακόμα και με κρύο νερό, θα κάνει τα υπόλοιπα.
  2. Ποιο τυρί; Τα τυριά είναι νόστιμα και θρεπτικά, ενώ αναδεικνύουν κάθε συνταγή στην οποία χρησιμοποιούνται. Τα υπολείμματα τους στα πιάτα και τις κατσαρόλες μας όμως μπορεί να μας βασανίσουν. Αφαιρούμε με μια ξύλινη ή πλαστική κουτάλα όσα περισσότερα υπολείμματα μπορούμε όταν το σκεύος είναι στεγνό. Στη συνέχεια αφήνουμε το σκεύος να μουλιάσει σε νερό με AVA.
  3. Σημασία έχει το σφουγγάρι. Το σφουγγάρι είναι ο σύμμαχός μας στο πλύσιμο των πιάτων, πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε ένα που θα κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Προτιμάμε ένα που να έχει μια πιο «σκληρή» πλευρά που θα αφαιρέσει τα υπολείμματα χωρίς να αφήνει γρατζουνιές.
  4. Πλύσιμο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αν με το που χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος το πλύνουμε κατευθείαν, αυτά που θα μείνουν στο τέλος θα είναι μόνο τα πιάτα στα οποία φάγαμε. Αποτέλεσμα; Περισσότερος χρόνος με τους αγαπημένους μας.
  5. Σημασία έχει η σειρά. Πλένουμε πρώτα τα λιγότερο λερωμένα σκεύη όπως τα ποτήρια, προκειμένου να μην μεταφέρονται υπολείμματα από το σφουγγάρι.
  6. Πάντα AVA. To AVA είναι εκεί για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη! Η νέα του σύνθεση το κάνει πιο αποτελεσματικό, ακόμα και με κρύο νερό, ενώ ξεβγάζεται εύκολα και δεν αφήνει κατάλοιπα. Έτσι, τα πιάτα μας διατηρούνται αστραφτερά και καθαρά σε κάθε πλύσιμο! Δύο σειρές, πολλές μοναδικές επιλογές, ο καθένας θα βρει αυτό που του ταιριάζει. Το AVA Perle (με χαμομήλι, χαμομήλι & λεμόνι και με χαμομήλι & σύμπλεγμα βιταμινών) και το AVA Action (με λευκό ξύδι, με λευκό ξύδι & πράσινο μήλο και με λευκό ξύδι & lime) θα κάνουν το πλύσιμο των πιάτων μας παιχνιδάκι! Η νέα συσκευασία με αντλία βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας που χρησιμοποιούμε. Αποτέλεσμα; Οικονομικό και πρακτικό πλύσιμο!

Το σπίτι θέλει AVA και το AVA θέλει κάθε σπίτι να είναι γεμάτο με κόσμο! Οι παραπάνω συμβουλές λοιπόν θα βοηθήσουν όλους εμάς να δημιουργούμε διαρκώς νέες αναμνήσεις στο σπίτι μας παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!