HOME SWEET HOME

Αυτά τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, οι Νεοϋορκέζοι τα βλέπουν μόνο στα όνειρά τους


20 Ιουνίου 2018

carrie-and-big-carrie-bradshaw-12926876-2218-1500.jpg

Το τουτού της Carrie Bradshaw ήταν αγορασμένο από παζάρι και κόστιζε 5 δολάρια.

Φυσικά όλα όσα γράφονται παρακάτω αναφέρονται σε πολλούς Νεοϋορκέζους και όχι σε όλους. Όσο κι αν μπορεί να φαίνεται περίεργο οι περισσότεροι κάτοικοι του Μανχάταν και των άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών που συμπεριλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη δεν έχουν πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα. Φυσικά υπάρχουν τα διαμερίσματα της Park Avenue και τα townhouses του Upper West Side που έχουν τα πάντα, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα που τους λείπουν τα βασικά πράγματα που θα βρείτε παρακάτω. Μπορεί οι άνθρωποι εκεί να ζουν σε μια πόλη που τους προσφέρει απίστευτες δυνατότητες, προοπτικές εξέλιξης και πολλούς εναλλακτικούς και ιδιαίτερους τρόπους ψυχαγωγίας αλλά πολλοί στερούνται κάποια πράγματα που στην Ελλάδα υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Δείτε ποια είναι αυτά.

Πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο Πολλοί Νεοϋορκέζοι συνηθίζουν να πλένουν τα ρούχα τους σε laundromats, self-service καταστήματα με πλυντήρια. Βάζουν ένα νόμισμα στο πλυντήριο και πλένουν τα ρούχα τους. Φανταστείτε να έχετε ξεμείνει από ρούχα, να μην έχετε ψιλά και να βρέχει καταρρακτωδώς έξω. Την έχετε βάψει.

thehomeissue_neayorki01

Παράθυρα σε κάθε δωμάτιο Εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε δωμάτιο χωρίς παράθυρο. Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να διανοηθούν το αντίθετο. Έτσι και δουν διαμέρισμα με παράθυρο κάνουν σαν τρελοί για να το αποκτήσουν.

Πραγματικοί τοίχοι στην κρεβατοκάμαρα Μεγάλος αριθμός Νεοϋορκέζων στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές συνήθως βάζουν ψεύτικους τοίχους στα διαμερίσματά τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα έξτρα υπνοδωμάτιο. Πολλά από τα κτίρια είναι πολύ παλιά και έχουν μεγάλους ενιαίους χώρους. Επίσης, τα ενοίκια είναι πανάκριβα, κι έτσι τις περισσότερες φορές ο μόνος τρόπος να μπορέσουν να πληρώσουν ένα ενοίκιο είναι να πάρουν σπίτι με ένα δωμάτιο και να το μοιραστούν με 2-3 συγκατοίκους.

Και το σπίτι της Carrie Bradshaw στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έχει ακριβώς αυτή τη λογική του πολύ μικρού διαμερίσματος που δεν έχει δεύτερο δωμάτιο.

Και το σπίτι της Carrie Bradshaw στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έχει ακριβώς αυτή τη λογική του πολύ μικρού διαμερίσματος που δεν έχει δεύτερο δωμάτιο.

Περισσότερα από ένα μπάνια Όσα άτομα και αν μένουν σε ένα σπίτι μοιράζονται ένα και μόνο μπάνιο. Υπάρχουν άπειρα διαμερίσματα στο κέντρο που έχουν μόνο ένα μπάνιο.

Δεν έχουν ντουλάπες Πάρα πολλά Νεοϋορκέζικα σπίτια δεν έχουν εντοιχισμένες ντουλάπες στα σπίτια τους. Όποιος θέλει να αποθηκεύει τα ρούχα του θα πρέπει να αγοράσει και να προσθέσει τη δική του πρόσθετη ντουλάπα. Μην κοιτάτε την Carrie Bradshaw που έχει στην απίστευτα μικρή γκαρσονιέρα της ένα ολόκληρο δωμάτιο-ντουλάπα. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Μανχάταν προτιμούν να φτιάξουν ένα δεύτερο μικρό υπνοδωμάτιο για να είναι πιο άνετοι οι ίδιοι παρά να το μετατρέψουν σε ντουλάπα για να είναι άνετα τα ρούχα τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Η αλλαγή που αξίζει να κάνετε στο σπίτι σας το καλοκαίρι

[gallery-717313]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα