HOME SWEET HOME

Πώς έβαλα τέλος στους λεκέδες στους τοίχους


MMEINTANI

6 Ιουλίου 2018

couple-with-wine-high.jpg

Η αγαπημένη μου στιγμή λοιπόν είναι εκείνη που παίρνεις τον αχνιστό σου καφέ και τον αφήνεις επάνω στο γραφείο, ανάβεις ένα αρωματικό κερί για να κάνεις ατμόσφαιρα και να δουλέψεις με περισσότερη όρεξη και... εκεί είναι που γίνεται αυτό που δεν θέλεις. Μία απότομη κίνηση με το χέρι και όλος ο cappuccino βρίσκεται ξαφνικά να κυλάει επάνω στον τοίχο σου. Τρέχεις να μαζέψεις όπως όπως τον λεκέ για να μην αφήσει στάμπα - που συνήθως θα αφήσει, μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι είναι διπλό το κακό και έναν εξίσου μεγάλο λεκέ έχει αφήσει και ο καπνός από το κερί - τραβηγμένο αλλά πιστέψτε με, τα έχω πάθει και τα δύο. Μαζί.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, το πάθαινα, μέχρι που οι φίλοι μου είχαν βαρεθεί να με βλέπουν να τρίβω τους τοίχους για να καθαρίσουν και δουλειά να μη γίνεται και μου πρότειναν το επόμενο βάψιμο να γίνει με NEOPAL Ultra Resist - τον νέο μου καλύτερο φίλο, με λίγα λόγια.

Και αν δεν το γνωρίζετε, αφήστε με να σας το συστήσω - you can thank me later. Πρόκειται για ένα πλαστικό χρώμα κορυφαίας αντοχής, πολύ σκληρό και εξαιρετικά πλενόμενο (Class 1, EN 13300), το οποίο προορίζεται για εσωτερική χρήση. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερ και είμαι σίγουρη ότι θα σας λύσει τα χέρια, αν ταυτιστήκατε έστω και λίγο με το παραπάνω concept, είναι η υδρόφοβη μεμβράνη του που μετατρέπει τους κοινούς υδατοδιαλυτούς λεκέδες όπως αναψυκτικά, καφές, κρασί, λάσπη κλπ σε σταγόνες οι οποίες ρέουν στην επιφάνεια του χρώματος χωρίς να διεισδύουν σε βάθος.

Έτσι μπορεί να καθαριστεί πολύ πιο εύκολα απ’ ότι ένα κοινό πλαστικό χρώμα και οι τοίχοι παραμένουν σαν καινούργιοι για καιρό. Έχει πολύ υψηλή καλυπτικότητα και απόδοση, θαυμάσιο άπλωμα και στεγνώνει γρήγορα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μαλακό πανί και νερό με λίγο υγρό απορρυπαντικό και σε χρόνο όχι περισσότερο από 15 λεπτά από τη δημιουργία του λεκέ, προκειμένου να μην αφήσει σημάδια.

Εγώ όπως είδατε παιδεύομαι συνήθως με λεκέδες από καφέ - το κρασί μου προτιμάω να το απολαμβάνω έξω και όχι στο σπίτι, σκεφτείτε όμως και την περίπτωση να έχετε κανονίσει ένα ρομαντικό dinner στο σπίτι σας και να χαλάσει η βραδιά επειδή κάποιος λέρωσε με λίγο κρασί τον τοίχο. Κρίμα δεν είναι; Αν λοιπόν θέλετε να βάλετε κι εσείς τέλος στους λεκέδες, δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό της Vivechrom για να κερδίσετε 10Lt Neopal Ultra Resist για τοίχους σαν καινούριους!