Υπόθεση καναπές: Αυτή είναι η νέα τάση για να δώσετε στιλ στο σαλόνι σας

Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018

Υπόθεση καναπές: Αυτή είναι η νέα τάση για να δώσετε στιλ στο σαλόνι σας

Νέα τάση στους καναπέδες που έρχονται, από τα παλιά, για να φέρουν την αλλαγή που όλοι επιζητούμε στα σπίτια μας!   

Το καθιστικό είναι ένας από τους χώρους που θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμησή του αλλά και στην επιλογή του καθετί εισάγουμε σε αυτό. Οι καναπέδες πάντα έχουν προτεραιότητα και θα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή ενός καναπέ σίγουρα αποτελεί  η άνεση. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική. Η αίσθηση της στρογγυλής τραπέζης παίρνει μορφή πλέον και στο καθιστικό αφού η νέα τάση θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Η τάση αυτή επιβάλει όχι μόνο τη σμίλεψη των άκρων στους καναπέδες αλλά και την ώθηση μιας συνεχούς ροής επί του χώρου η οποία επιτρέπεται να διακόπτεται μόνο κατ’ εξαίρεση. Αυτό σημαίνει πως ο σχεδιασμός των νέων καναπέδων χωρίζεται κυρίως σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους ενιαίους καναπέδες οβάλ ή στρογγυλού σχηματισμού που παρέχουν τη δυνατότητα διάσπασης του όλου σε μικρότερα αυτοτελή κομμάτια ενώ η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους λεγόμενους ως ανεξάρτητους καναπέδες, με καμπύλες, που, όμως, επί τους ουσίας δίνουν τη δυνατότητα να συνδέονται έστω και εικονικά παρέχοντας επίσης μια συνεχή ροή επί του χώρου όπου τοποθετούνται.

Χρησιμοποιείστε ανεξάρτητους καναπέδες με καμπύλες, ακόμη και σε μικρούς χώρους, και αφήστε τους να απογειώσουν αισθητικά το καθιστικό σας. Δώστε στις καμπύλες των καναπέδων ανοιχτές αποχρώσεις ιδιαίτερα αν το καθιστικό σας έχει ανοιχτά χρώματα στο σύνολό του.

Μια πιο γαλλική και φινετσάτη προσέγγιση επιτάσσει τη λιτότητα. Αν και ο σχεδιασμός του καναπέ παραμένει ο ίδιο οι γραμμές του δίνουν έναν αέρα πολυτέλειας και κομψότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε τη gallery: 10 τρόποι να συνδυάσετε τον πράσινο καναπέ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
0 photos

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

More for you

Don't Miss