HOME SWEET HOME

8 ενδείξεις ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες


17 Νοεμβρίου 2018

jordan-sanchez-67035-unsplash.jpg

Ακόμα και οι πιο παρατηρητικοί άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο να προσέξουν τις κινήσεις που κάνει κάποιος που παρακολουθεί το σπίτι τους με σκοπό να τους κλέψει. Χωρίς το κάθε ένα από αυτά να αποτελεί απόδειξη, βρήκαμε μερικά σημάδια που μπορούν να σας "ψυλλιάσουν", και δεν είναι καθόλου προφανή.

Τα σκουπίδια σας εξαφανίζονται ή κάποιος τα ψάχνει

Σε πολλές περιπτώσεις, την προσοχή των κλεφτών δεν την τραβάνε μόνο τα λεφτά και τα κοσμήματα που μπορεί να έχει ένα σπίτι. Πολλές φορές πετάμε έγγραφα άχρηστα σε εμάς, τα οποία όμως μπορεί να έχουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών, κωδικών και επιβεβαιωτικών εγγράφων με τα στοιχεία μας. Καλό είναι να διασφαλίζετε ότι τέτοιου τύπου έγγραφα καταστρέφονται πριν πάνε στα σκουπίδια.

Εξαφανίζεται ο σκύλος σας

Ένας σκύλος - φύλακας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους κλέφτες, οπότε σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προσπαθήσουν να τον βγάλουν από τη μέση. Φυσικά ένας χαμένος σκύλος δε συνεπάγεται σχεδιασμό κλοπής, αλλά είναι ένα σημάδι.

Ένας νέος καθαριστής ή υπάλληλος

Εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες καθαρισμού ή άλλου τύπου, κι έρχεται πάντα ο ίδιος υπάλληλος, μια εμφάνιση άλλου υπαλλήλου χωρίς ειδοποίηση από την εταιρεία, ίσως πρέπει να σας προβληματίσει. Σε πολλές περιπτώσεις οι κλέφτες παρουσιάζονται ως υπάλληλοι εταιρειών καθαρισμού, απεντόμωσης κλπ, με σκοπό να ελέγξουν το σπίτι. Καλό είναι να ρωτήσετε την εταιρεία για τα πρόσωπα που σας επισκέπτονται.

Ένα σπασμένο παράθυρο

Πολλοί ληστές μπορεί να ρίξουν μια πέτρα σε κάποιο τζάμι σπιτιού ή αυτοκινήτου προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχει συναγερμός ή αν είναι μέσα ο ιδιοκτήτης. Αν είστε σπίτι και σπάσει κάποιο τζάμι, καλέστε αμέσως την αστυνομία.

Προβλήματα με φώτα

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για σπίτια με αυλή στην οποία υπάρχουν φώτα. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τέτοια φώτα, ελέγξτε τα αμέσως. Σε περίπτωση που τα δείτε ξεβιδωμένα και όχι καμένα, σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να μπει σπίτι σας χωρίς να φανεί.

Αυτοκόλλητα, σημάδια, και διαφημιστικά φυλλάδια

Τα διαφημιστικά είναι συνήθως διαφημιστικά, όμως οι κλέφτες χρησιμοποιούν μερικές φορές αυτοκόλλητα και φυλλάδια προκειμένου να "σημαδέψουν" τα σπίτια τα οποία μπορούν να κλέψουν. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να πετάτε τα διαφημιστικά και να έχετε το νου σας για οποιοδήποτε σχετικό διακριτικό μπορεί να εντοπίσετε. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται επίσης σημάδια στους τοίχους, στις πόρτες ή στα φώτα.

Κλήσεις από άγνωστο αριθμό

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επίδοξοι ληστές κάνουν κλήσεις από άγνωστο αριθμό με σκοπό να ελέγξουν εάν κάποιος βρίσκεται σπίτι. Εάν απαντήσει κάποιο μικρό παιδί, προσπαθούν να του αλιεύσουν πληροφορίες. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να μιλάνε με αγνώστους και μην αγνοείτε συνεχόμενες κλήσεις από αριθμούς που δεν ξέρετε.

Σπασμένη κλειδαριά

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την κλειδαριά, σημαίνει ότι κάποιος έχει ήδη προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σας. Αλλάξτε κλειδαριά, καλέστε την αστυνομία, αναλάβετε δράση.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να κρατάτε το σπίτι σας όσο πιο χαμηλών τόνων γίνεται, και να έχετε το νου σας.

Δείτε τη gallery: Δείτε κάποια από τα ακριβότερα σπίτια των celebrities