HOME SWEET HOME

Το μυστήριο της χαμένης φόρμας για κέικ


Χριστίνα Γουδρούπη

23 Ιανουαρίου 2019

freestocks-org-611444-unsplash1.jpg

Έχετε προσέξει ποτέ ότι υπάρχουν μερικά αντικείμενα στο σπίτι σας τα οποία μπορεί να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, αλλά παρόλα αυτά δεν ξέρετε από πού έχουν προέλθει; Ειδικά οι κουζίνες μας, μοιάζουν να είναι γεμάτες με τέτοια μυστήρια. Μερικά από αυτά τα μυστήρια περιλαμβάνουν την προέλευση κάποιας κούπας- ή την ηλικία κάποιου μαγειρικού gadget που υπάρχει μέσα στο συρτάρι από πάντα. Για εμένα, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της κουζίνας μου ήταν τα μαγειρικά σκεύη.

Χρησιμοποιώ πάντα την ίδια κατσαρόλα και την ίδια φόρμα για κέικ για τα ζαχαροπλαστικά μου κατορθώματα, αλλά ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί τι μάρκα είναι. Τα διάλεξα πριν από χρόνια επειδή μου άρεσαν κι επειδή ήταν σχεδόν ίδια με αυτά της μαμάς μου, τα οποία με είχαν βολέψει. Αποδείχθηκαν εξαιρετικής ποιότητας και έτσι ξεχάστηκε η απορία για τον κατασκευαστή τους.

Μέχρι που είδα αυτό εδώ το video, στο οποίο η Ντορέττα Παπαδημητρίου αναζητάει τα σκεύη Pal της.

Κατάλαβα κατευθείαν ότι τα αγαπημένα μου σκεύη είναι Pal, και τότε η ευκαιρία έλαμψε μπροστά μου: Αποφάσισα να τα βρω και να τα δηλώσω για να μπω στην κλήρωση.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το θρίλερ. Η φόρμα για κέικ μου είχε κάνει φτερά. Πολύ σύντομα έπαθα ό,τι και η Ντορέττα, κι άρχισα να παίρνω τηλέφωνο τη μανούλα μου, να τη ρωτήσω τι γίνεται και μήπως μου έχει πάρει τη φόρμα. Η μανούλα, φυσικά είπε ότι είχε μόνο τη δική της. Και η δική μου τι έγινε; Άνοιξε η γη και την κατάπιε; Έκανε φτερά;

"Μαμά, τι μάρκα είναι η φόρμα για κέικ που έχεις;"

"Πού θες να ξέρω;"

"Μπορείς να ελέγξεις μια στιγμή;"

"Ναι, Pal λέει"

"Και είσαι σίγουρη ότι δεν είναι η δική μου;"

(Σιωπή η μανούλα)

Μετά από ώριμη σκέψη, η μαμά συνειδητοποίησε ότι μάλλον τελικά ίσως ήταν η δική μου και ίσως τις είχε μπερδέψει γιατί είχε πάντα μια ακριβώς ίδια. Tην έβαλα κι εκείνη να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, βρίσκοντας τα σκεύη Pal που έχει (από ότι φαίνεται όλοι έχουμε). Εξάλλου το δώρο είναι το όνειρο κάθε ανθρώπου που αγαπάει τη μαγειρική.

Η Pal, η ελληνική εταιρεία σκευών που μαγειρεύει μαζί μας από το 1947, θα κληρώσει δέκα σετ μαγειρικών σκευών Pal Granite 10 τμχ. Το κάθε σετ περιλαμβάνει:

1 Χύτρα Αντικολλητική Granite 24cm

1 Κατσαρόλα Αντικολλητική Granite 16cm

1 Γκριλιέρα Αντικολλητική Granite 28x28cm

1 Τηγάνι Αντικολλητικό Granite 26cm

1 Σπάτουλα Τρυπητή Σειρά Bamboo

1 Κουτάλα Τρυπητή Σειρά Bamboo

1 Κουτάλα Ζυμαρικών Σειρά Bamboo

1 Κουτάλα Σούπας Σειρά Bamboo

1 Κουτάλα Σερβιρίσματος Τρυπητή Σειρά Bamboo

1 Αναδευτήρας Σειρά Bamboo

Ε, εντάξει. Αν η μαμά μου καταλήξει να είναι ένας από τους 10 υπερτυχερούς, ελπίζω να αποφασίσει ότι έχει ήδη όλα τα Pal που θα μπορούσε, και να τα δώσει σε εμένα.

Εάν θέλετε κι εσείς να κερδίσετε αυτό το λαχταριστό δώρο, μπείτε στο www.palcontest.gr και δηλώστε τα Pal σας. Στη συνέχεια κάντε share στο Facebook και καλέστε τους φίλους σας να συμμετάσχουν. Ίσως να είστε εσείς ένας από τους δέκα (10) τυχερούς που θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία και θα μαγειρέψει στα ολοκαίνουργια σκεύη υψηλής ποιότητας και αισθητικής Pal Granite.