HOME SWEET HOME

AGS HOME: Τα Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή για το σπίτι


Μάρθα Κουμπάνη

19 Απριλίου 2022

AGS HOME: Τα Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή για το σπίτι
Ακολουθώντας πιστά τις αξίες που διέπουν τις συλλογές τους μέχρι σήμερα, οι AGS επεδίωξαν να δώσουν σχήμα και ζωή σε μια σειρά από πρακτικά και όμορφα αντικείμενα για το σπίτι

Ο χρόνος που περάσαμε στο σπίτι ενέπνευσε τα Ancient Greek Sandals να δημιουργήσουν τη πρώτη τους homeware συλλογή με έντονες αναφορές στην ελληνική παράδοση αλλά και στα θεμελιώδη στοιχεία της φιλοσοφίας του brand. H ολοκληρωμένη συλλογή AGS Home θα διατίθεται αποκλειστικά στο Αncient Greek Sandals flagship store (Κολοκοτρώνη 1, Αθήνα) αλλά και στο www.ancient-greek-sandals.com από τα μέσα Μαρτίου.
Ακολουθώντας πιστά τις αξίες που διέπουν τις συλλογές τους μέχρι σήμερα, οι AGS επεδίωξαν να δώσουν σχήμα και ζωή σε μια σειρά από πρακτικά και όμορφα αντικείμενα για το σπίτι που φέρνουν στον νου εικόνες «ελληνικής νοσταλγίας» – παραδοσιακά αντικείμενα που ανακαλούν μνήμες από ξέγνοιαστες στιγμές στο χωριό της γιαγιάς για τους Έλληνες ή στα μαγευτικά ελληνικά νησιά για τους ξένους επισκέπτες. Αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη, όπως μπουκάλια κρασιού, καραφάκια ούζου και καλαθάκια ψωμιού, αποκτούν νέα υπόσταση μέσα από τη χρήση του ελεύθερου από χημικά φυσικού δέρματος vachetta, που βρίσκει κανείς σε κάθε δημιουργική έκφραση των AGS και τώρα ήρθε η ώρα να δώσει μορφή και σε αυτή τη φυσική εξέλιξη του brand.

Η συλλογή AGS HOME γεννήθηκε μέσα από τον δημιουργικό διάλογο και τη συνεργασία της Χριστίνας Μαρτίνη, creative director των AGS, με τον σύντροφό της Απόστολο Πορσανίδη-Καββαδία κατά την περίοδο της πανδημίας στη βιολογική φάρμα του ζευγαριού στην Κέρκυρα. Έχοντας συνεργαστεί για χρόνια ως product designer με το αρχιτεκτονικό γραφείο της Rena Dumas (RDAI) στο Παρίσι και αναλαμβάνοντας αναθέσεις για τα interiors του οίκου Hermès, o Απόστολος κατόρθωσε με τρόπο αυθεντικό και πρωτότυπο να μετουσιώσει τα iconic σχέδια των AGS, αλλά και τις αξίες του brand, όπως το «δέρμα» και η «χειροποίητη τεχνική», σε μια συλλογή μοναδικών αντικειμένων διατηρώντας σε απόλυτη ισορροπία την ελληνικότητα που πρεσβεύει το brand και τον σύγχρονο σχεδιασμό.

«Η Ελλάδα και οι άνθρωποί της φημίζονται για τη φιλοξενία τους, ενώ οι αναμνήσεις που συνοδεύουν συνήθως τη χώρα μας περιλαμβάνουν ατέλειωτα ράθυμα δείπνα με καλό κρασί και ακόμη καλύτερους φίλους. Θέλαμε να
βασιστούμε στην ουσία αυτής ακριβώς της συνθήκης, καθώς και στη μακρόχρονη παράδοσή μας στο δέρμα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ποιοτικά αντικείμενα για το σπίτι... όπου κι αν βρίσκεται αυτό»
. – Χριστίνα Μαρτίνη, Creative Director των Ancient Greek Sandals

THE BOTTLE COLLECTION

Jenny.Gr

Τα διαφανή γυάλινα μπουκάλια της συλλογής, σε μια ποικιλία μεγεθών και χωρητικότητας, είναι τυλιγμένα με το χαρακτηριστικό μαύρο και φυσικό δέρμα vachetta των AGS και συνοδεύονται από πώματα φελλού και χάλκινες λεπτομέρειες. Ιδανικά για κρασί, νερό ή ούζο ή ακόμη και σαν διακοσμητικά βάζα στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, αυτά τα σχέδια είναι αρκετά ευπροσάρμοστα και λιτά ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά και να προσμένουν τις επόμενες γενιές να τα χαρεί με τον ίδιο τρόπο.

LARGE DEMIJOHN

Jenny.Gr

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της συλλογής, αυτό το τεράστιο δοχείο 10 λίτρων, είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή ελληνική νταμιτζάνα, την μπουκάλα όπου εδώ και αιώνες στα ελληνικά νοικοκυριά αποθηκεύεται το ελαιόλαδο ή το κρασί. Παραδοσιακά, το γυάλινο μπουκάλι βρισκόταν κλεισμένο σε ένα πλεκτό σύγχρονη ερμηνεία των AGS αντικαθιστά την ψάθα περικλείοντας το γυάλινο δοχείο με δέρμα vachetta, ώστε να δώσει αξία στην ταπεινή νταμιτζάνα και να την αγκαλιάσει με ένα ευέλικτο αντικείμενο που, όταν αφαιρεθεί το μπουκάλι, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και ως δερμάτινο καλάθι.

MEDIUM DEMIJOHN

Αυτό το μπουκάλι των 5 λίτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει κρασί ή νερό, είναι τυλιγμένο με δερμάτινα λουράκια που ενώνονται σε χιαστί σχηματισμό και κλείνουν σαν πουγκί κοντά στο στόμιο. Το δερμάτινο κορδόνι που τα κρατά ενωμένα λύνεται εύκολα ώστε το μπουκάλι να αφαιρεθεί και να πλυθεί όποτε είναι απαραίτητο.

ΚARAFA

Μια καράφα του 1 λίτρου που δίνει ένα νέο ενδιαφέρον twist στο κλασικό μπουκάλι νερού που βάζουμε συνήθως πάνω στο τραπέζι. Καλυμμένη με δέρμα που ακολουθεί το μοτίβο και τον τρόπο κατασκευής των κλασικών σανδαλιών του brand, αυτή η καράφα θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί σαν βάζο για ένα όμορφο, αλλά μικρό μπουκέτο λουλούδια. Τα χρυσά καρφιά επιτρέπουν το εύκολο άνοιγμα ώστε το μπουκάλι να μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί.

ΚARAFAKI

Jenny.Gr

Το γνωστό καραφάκι των 250 ml που παραγγέλνουμε στην ταβέρνα ούζο ή τσίπουρο. Εμπνευσμένο από αυτή την ξέγνοιαστη όσο και εμβληματική καλοκαιρινή στιγμή, το «Καραφάκι» περιβάλλεται από έναν δερμάτινο κορσέ για να δημιουργήσει ένα πολύ μικρό, αλλά αισθητικά δυνατό αντικείμενο.

WINE HOLDER

Jenny.Gr

Σχεδόν πλήρως καλυμμένο με δέρμα, αυτό το μπουκάλι κρασιού των 750 ml διαθέτει δερμάτινη λαβή που επιτρέπει το σερβίρισμα με στυλ. Ο λεπτός ιμάντας που αγκαλιάζει τον λαιμό του μπουκαλιού το διατηρεί με ασφάλεια στη θέση του. Η θήκη είναι κατάλληλη για τα περισσότερα μπουκάλια κρασιού χωρητικότητας 750 ml.

BOTTIGLIA

Jenny.Gr

Αυτό το ψηλό μακρόστενο μπουκάλι των 5 λίτρων έχει ντυθεί με δέρμα που αποκαλύπτει οβάλ κοψίματα και στις δύο του πλευρές, προκειμένου να αναδείξει την ουσία που περικλείεται στο μπουκάλι. Καθώς προορίζεται κυρίως για διακοσμητική χρήση, θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα όμορφο λουλούδι με μακρύ μίσχο ή ένα κλαδί που μαζεύτηκε στη βόλτα.

VASE

Jenny.Gr

Σχεδιασμένο για να υποδέχεται πλούσια μπουκέτα με λουλούδια, αυτό το αντικείμενο μοιάζει να τυλίγεται από λεπτά δερμάτινα λουριά που δένονται μεταξύ τους με μικρά χρυσά καρφιά σχηματίζοντας ένα μίνιμαλ περίβλημα με τετράγωνα ανοίγματα.

PAGOURI

Jenny.Gr

Η εκδοχή του water bottle από τους AGS. Με ένα μακρύ δερμάτινο λουράκι, σχεδιασμένο για να κρεμιέται στον ώμο ή σαν crossbody αξεσουάρ, το «Παγούρι» είναι ένα μπουκάλι για νερό που περικλείεται από υφασμένο δέρμα vachetta. Το βοριοπυριτικό γυάλινο μπουκάλι έχει θερμομόνωση και καπάκι ασφαλείας από μπαμπού – ιδανικό για εκείνα τα γεμάτα 24ωρα εκτός.

THE BASKET COLLECTION

Jenny.Gr

Η συλλογή αποτελείται από τρία καλάθια πολλαπλών χρήσεων, που δημιουργήθηκαν από το κλασικό δέρμα vachetta των Ancient Greek Sandals σε φυσικό και μαύρο χρώμα. Ραφές υπάρχουν μόνο όπου κρίνεται απολύτως απαραίτητο, καθώς οι τεχνικές που εφαρμόστηκαν στο δέρμα αντικατοπτρίζουν εκείνες ακριβώς που χρησιμοποιούνται στην τέχνη της κατασκευής σανδαλιών.

WOVEN BASKET

Αυτό το αντικείμενο είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά ψάθινα καλαθάκια που έρχονται στο τραπέζι κάθε ελληνικής ταβέρνας και παραδοσιακά περιέχουν χαρτοπετσέτες, μαχαιροπίρουνα ή το ψωμί. Η σύγχρονη αυτή εκδοχή μπορεί εύκολα να βρει τη θέση της σε κάθε κουζίνα, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να φιλοξενήσει τις πετσέτες ή τα σαπούνια στο μπάνιο.


SANDAL BASKET

Jenny.Gr

Μπορεί να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί το κεντρικό κομμάτι ενός τραπεζιού, όπως είναι παραδοσιακά η φρουτιέρα, αυτό το καλάθι όμως είναι κατασκευασμένο με έναν τρόπο που του δίνει «άυλη υπόσταση» επιτρέποντας στο περιεχόμενό του να φαίνεται καθαρά μέσα από τα δερμάτινα λουριά. Οι οριζόντιοι ιμάντες υφαίνονται με λίγο φαρδύτερα κάθετα λουριά ακολουθώντας το κλασικό στιλ κατασκευής των σανδαλιών AGS, για να σχηματίσουν ένα καλάθι που μπορεί να υιοθετήσει πολλούς διαφορετικούς ρόλους: από κασπό για γλάστρες ή καλαθάκι για τα μικρά αντικείμενα της ντουλάπας, όπως οι κάλτσες και τα φουλάρια, μέχρι και θήκη για το μαλλί πλεξίματος.

NET BASKET

Jenny.Gr

Ενσωματώνοντας την ίδια τεχνική με τη μεγάλη νταμιτζάνα (The Large Demijohn), αυτό το καλάθι διαθέτει τετραγωνισμένα ανοίγματα σε μια διαδοχική σειρά μεγεθών. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καλάθι δαπέδου στο σαλόνι για τα βιβλία, τα περιοδικά ή τα ριχτάρια ή και για αποθήκευση φρούτων και λαχανικών στην κουζίνα.