HOME SWEET HOME

Η τάση στη διακόσμηση του σπιτιού που ήρθε για να μείνει


JTeam

25 Απριλίου 2022

Η τάση στη διακόσμηση του σπιτιού που ήρθε για να μείνει
Pexels/Maria Orlova
Η τάση που μπορεί να γίνει από πολύ πανάκριβη έως οικονομική

Αν και οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν συνέχεια κι εμείς απλώς υιοθετούμε εκείνες που μας αρέσουν περισσότερο, υπάρχει μία που κάπως «παντρεύει» το μοντέρνο στοιχείο με την παράδοση και είναι ικανή να αλλάξει εντελώς την εικόνα του σπιτιού.

Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι θέμα κατασκευαστικό και σε κάποιες μπορούμε απλά να επέμβουμε με πιο οικονομικούς τρόπους. Η τάση που έρχεται να επικρατήσει, και που συνήθως τη βλέπουμε σε νησιώτικα σπίτια, είναι η αψίδα. Επιστρέφει από τη δεκαετία του '80 και '90. Αν είσαι σε φάση ριζικών αλλαγών, μπορείς να αλλάξεις τις πόρτες στο εσωτερικό του σπιτιού ή στο μπάνιο και να δώσεις αυτό το τοξωτό σχήμα στον χώρο σου.

Αυτό λοιπόν το ημικύκλιο δίνει μία στιβαρή απλότητα σε πολύ σύγχρονους χώρους, σύμφωνα με τη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Emily Henderson. Άλλη μία επιλογή είναι η γοτθική αψίδα, με την καμπύλη να είναι πιο μυτερή. Αν και είναι πιο δύσκολο σχέδιο, θα μπορούσαμε να το φέρουμε στο σπίτι μας μέσα από τους καθρέφτες του μπάνιου. Αλλαγή, αλλά όχι ριζική.

Η οικονομική και εύκολη επιλογή

Αν θέλουμε απλώς να φέρουμε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας, κάνουμε το πιο απλό. Τη σχεδιάζουμε στον τοίχο ή βάζουμε ένα wallpaper στα χρώματα που θα ταιριάξουν στο δωμάτιο. Και όταν περάσει η τάση, την αντικαθιστάς με κάτι άλλο.