HOME SWEET HOME

Ηλεκτρική σκούπα VS σκούπα Stick και σκούπα ρομπότ


JTeam

24 Ιανουαρίου 2023

Ηλεκτρική σκούπα VS σκούπα Stick και σκούπα ρομπότ
Ας κάνουμε όλοι την παραδοχή. Κανείς δεν απολαμβάνει να βάζει σκούπα. Το καθάρισμα, αν και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δουλειές σ’ ένα σπίτι, είναι κουραστικό. Είμαστε εδώ όμως, για να βρεις τη σκούπα θα κάνει το σκούπισμα λιγότερο βαρετό και περισσότερο αποδοτικό!

Το καθάρισμα του σπιτιού μας είναι από τις πιο κουραστικές και βαρετές «αγγαρείες» που πρέπει να κάνεις αλλά, όπως σίγουρα το γνωρίζεις ήδη, είναι από τις πιο απαραίτητες. Ποιος θέλει να ζει μέσα στη σκόνη; Να πατάει πάνω σε σκουπίδια ή να κοιμάται κάτω από ένα βουνό άπλυτων ρούχων; Κανείς!

Γι΄αυτό το λόγο λοιπόν, θα σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις το πολυτιμότερο εργαλείο της καθαριότητας για το σπίτι. Μιλάμε φυσικά για τη σκούπα. Θα έχεις ακούσει από συγγενείς, γνωστούς και φίλους σίγουρα για κάτι για κάποιο μοντέλο ή για κάποιο είδος σκούπας.

Για παράδειγμα, αποκλείεται να μην έχεις κάποιον στον κύκλο σου που να μην έχει πάρει μια σκούπα ρομπότ. Μας φαίνεται απίθανο επίσης, να μην ξέρεις την κλασική ηλεκτρική σκούπα. Ναι, μιλάμε για εκείνη την παραδοσιακή σκούπα που σου έπαιρνε τα αυτιά στο πατρικό σου όταν καθάριζε η μαμά σου ή ο μπαμπάς σου. Ας ξεκινήσουμε τον οδηγό μας από αυτήν λοιπόν.

Jenny.Gr

Ηλεκτρικές σκούπες με δοχείο
Back to… basics και όχι τυχαία! Μια καλή ηλεκτρική σκούπα με δοχείο είναι η πιο κλασική επιλογή που μπορείς να κάνεις. Ξέρεις πάνω κάτω πως λειτουργεί και τι πρέπει να κάνεις. πέρα απ΄αυτό, σε ότι αφορά τη λειτουργία της, βασίζεται σ’ ένα ηλεκτρικό μοτέρ που δημιουργεί κενό αέρος, έναν σωλήνα αναρρόφησης και ένα δοχείο. Το τελευταίο είναι αυτό που «σέρνεις» πίσω σου σε κάθε γωνιά του σπιτιού κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος.

Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε ηλεκτρικές σκούπες με δοχείο στην αγορά. Το σημαντικότερο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι χωρίζονται σε αυτές με σακούλα και εκείνες χωρίς σακούλα. Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά οικονομικές, ανάλογα φυσικά το brand που θα επιλέξεις και την ισχύ της. Είναι εύκολη στο χειρισμό, αλλά μπορεί να σε κουράσει αν δεν έχεις προσαρμόσει καλά το ύψος του πτυσσόμενου σωλήνα. Γενικά θεωρείται ογκώδης αλλά μπορείς να βρεις και μικρά σε μέγεθος μοντέλα που δεν θα θέλουν από μόνα τους μισή ντουλάπα για να τα αποθηκεύσεις. Πριν αποκτήσεις μια ηλεκτρική σκούπα, πρόσεξε την ισχύ της. Μην υπερβάλλεις των αναγκών σου και αυτών του σπιτιού σου, αλλά ούτε μην πας με γνώμονα την φθηνότερη τιμή.

Jenny.Gr

Ηλεκτρικές σκούπες stick
Μια δεύτερη επιλογή σε σκούπα που μπορείς να κάνεις είναι οι stick. Ίσως να τις έχεις δει παλιότερα σε κάποιο σπίτι φίλων. Μάλιστα, μπορεί ήδη να στην έχουν παρουσιάσει ως ένα… διαμάντι της τεχνολογίας. Πανάλαφρη, χωρίς καλώδιο, με ισχυρή απορροφητικότητα και με πανεύκολο χειρισμό.

Εντάξει. Οι φίλοι σου δεν έχουν πέσει και μακριά. Οι ηλεκτρικές σκούπες stick διαθέτουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις κλασικές ηλεκτρικές σκούπες αλλά είναι πιο ακριβές. Επειδή είναι όρθιες και διαθέτουν ψηλά σώματα και λαβές σε βοηθούν στο να μην… καμπουριάζεις όταν σκουπίζεις. Δηλαδή, σου προσφέρουν ένα πιο ξεκούραστο καθάρισμα. Είναι ελαφριές και βολικές ενώ δεν χρειάζεται να «σέρνεις» πίσω σου ένα κάδο ή να πασχίζεις να περάσεις το καλώδιο κάτω από καρέκλες και πάνω από τραπέζια. Λειτουργούν ασύρματα και ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μεγάλη ταχύτητα φόρτισης. Αν κλείνεις στην αγορά μιας σκούπας stick, τότε έχε στο νού σου ότι θα βρεις μοντέλα που να διαθέτουν πάρα πολλά εξαρτήματα για πάρα πολλές χρήσεις. Π.χ, κλασικό πέλμα, ειδικό πέλμα για παρκά, ειδική κεφαλή για τρίχα κατοικίδιων, ρύγχος για χαραμάδες, ακροφύσιο για καναπέδες με ή χωρίς αποσπώμενο βουρτσάκι, βούρτσα για ξεσκόνισμα κ.α. Τέλος, μπορείς να τις αποθηκεύσεις πιο εύκολα από μια κλασική σκούπα, μιας και δεν είναι τόσο ογκώδεις.

Jenny.Gr

Σκούπες ρομπότ
Ο πιο σύγχρονος τρόπος καθαρισμού ενός σπιτιού ακούει στο όνομα «σκούπα ρομπότ». Κακά τα ψέματα. Το σκούπισμα είναι αγγαρεία. Γιατί να μην το κάνει άλλος για εσένα; Ε λοιπόν, η σκούπα ρομπότ το κάνει! Εάν έχεις ελάχιστο χρόνο στην καθημερινότητά σου τότε μια ρομποτική σκούπα θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια.

Ξεκινάμε από το ότι μπορείς να τη χειρίζεσαι από το κινητό σου πανεύκολα όπου και εάν βρίσκεται. Την προγραμματίζεις να καθαρίζει συγκεκριμένη μέρα και ώρα και να αποφεύγει τα φυσικά εμπόδια. Αυτό, γίνεται μέσα από τη διαδικασία της χαρτογράφησης του χώρου σου από τη σκούπα ρομπότ σου. Ένα ακόμη θετικό της σκούπας ρομπότ είναι τα επίπεδα θορύβου της όταν λειτουργεί. Συνήθως, διαθέτει χαμηλότερα σε σχέση με τις συμβατικές σκούπες ενώ έχει και υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Δηλαδή, με απλά λόγια, θα καταναλώσει λιγότερο ρεύμα για να λειτουργήσει. Όπως και οι σκούπες stick, έτσι και οι σκούπες ρομπότ διαθέτουν pet friendly μοντέλα. Επομένως και στην περίπτωση αυτή πες αντίο στις ενοχλητικές τρίχες.

Καλό… καθάρισμα!