HOME SWEET HOME

3 απλοί τρόποι να μη σκοτώσεις τα φυτά σου (και) αυτήν την άνοιξη


JTeam

31 Μαρτίου 2023

3 απλοί τρόποι να μη σκοτώσεις τα φυτά σου (και) αυτήν την άνοιξη
Παρακάτω, σου έχουμε 3 tips που ίσως βοηθήσουν να τα γλιτώσεις, πριν να είναι αργά

Τα φυτά είναι τα κατοικίδια των millenials. Είναι, επίσης, εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης καθώς, με έναν μοναδικό τρόπο. φέρνουν τη φύση στο σπίτι και σου δίνουν content για #aesthetic IG stories. Όταν τα βλέπεις να αργοπεθαίνουν λοιπόν, κάπως θλίβεσαι - και καλά κάνεις, γιατί στο 99% των περιπτώσεων, φταις.

Ναι, τα ποτίζεις, τα φροντίζεις, όμως εκείνα δεν επανέρχονται. Παλεύεις, κάνεις κάθε δυνατή προσπάθεια, προσαρμόζεις τη θερμοκρασία, θέλεις να τα σώσεις και, αντί για αυτό, βλέπεις τα φύλλα τους να γίνονται καφέ και, τελικά, να πέφτουν.


Παρακάτω, σου έχουμε 3 tips που ίσως βοηθήσουν να τα γλιτώσεις, πριν να είναι αργά.

Απομακρύνεις τα νεκρά κλαδιά ή φύλλα

Από την πρώτη στιγμή που θα προσέξεις τα πρώτα σημάδια θανάτου, θα κλαδέψεις τα καφέ φύλλα και τα αδύναμα κλαδιά με ειδικό ψαλίδι. Έτσι, θα ξαναμεγαλώσουν και θα είναι υγιή.

Μεταφυτεύεις σωστά

Οι ρίζες μεγαλώνουν και δε χωρούν πια στα μικρά γλαστράκια. Είναι σημαντικό να τα μεταφέρεις προσεκτικά σε νέα γλάστρα, με φρέσκο χώμα, χωρίς βιασύνη.

Προσοχή στο πότισμα

Πολλές φορές, σκοτώνεις τα φυτά με τον χειρότερο τρόπο: Τα πνίγεις. Πριν τα ποτίσεις, πρέπει να ελέγχεις το χώμα και, συγκεκριμένα, αν είναι υγρό. Το υπερβολικό πότισμα θα τα καταστρέψει, καθώς οι ρίζες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Παράλληλα, αν πάψεις να τα ποτίζουμε εντελώς και το χώμα ξεραθεί, θα ακολουθήσουν και τα φυτά σου τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Χρειάζεται λοιπόν να βρεις τη μέση οδό.

TAGS