HOME SWEET HOME

5 + 1 τακτικές που ακολουθείς και καταστρέφουν την υγιεινή του σπιτιού σου


JTeam

22 Απριλίου 2023

5 + 1 τακτικές που ακολουθείς και καταστρέφουν την υγιεινή του σπιτιού σου
Ένα τακτοποιημένο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ένας καθαρός και υγιής χώρος

Χωρίς περιττά λόγια, ένα τακτοποιημένο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ένας καθαρός και υγιής χώρος. Πως ακριβώς συμβάλλεις με τις συνήθειες σου, στο να κάνεις το σπίτι σου, ένα μέρος ακατάλληλο για να ζήσεις ;

  • Συλλέγεις πολλά και περιττά αντικείμενα, τα οποία δεν χρησιμοποιείς

Δεν χρειάζεται να συλλέγεις αντικείμενα, τα οποία παραμένουν άχρηστα και το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν σκόνη. Όσο πιο λίγα, τόσο πιο εύκολα καθαρίζονται, τόσο λιγότερη σκόνη, αλλά και καλύτερη οργάνωση.

  • Ξεχνάς να αφήσεις ανοιχτό το παράθυρο

Βρες μια στάνταρ ώρα της ημέρας ή ακόμη και το βράδυ, όπου θα αφήνεις ανοιχτά τα παράθυρα στο σπίτι σου, προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας.

  • Ανάβεις το air condition χωρίς να έχεις κάνει την απαραίτητη αλλαγή φίλτρων

Τα φίλτρα του air condition, μπορούν να συλλέξουν επικίνδυνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι επιβαρύνουν την υγεία, ειδικά σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Φρόντισε πριν ανοίξεις το κλιματιστικό σου για την κάθε σεζόν, να έχεις καθαρά και αλλαγμένα φίλτρα αέρος, αλλιώς ό,τι έχει συσσωρευτεί θα κυκλοφορεί στον χώρο σου και θα το εισπνέεις.

  • Δεν απλώνεις τα πλυμένα ρούχα αμέσως

Ξέρω πως μπορεί να βαριέσαι, όμως όταν βάζεις πλυντήριο, οφείλεις να είσαι συνεπής και να απλώνεις τα ρούχα κατευθείαν. Διαφορετικά, αν τα αφήσεις μέσα στο πλυντήριο ή σε λεκάνη βρεγμένα και για πολλές ώρες, το πιθανότερο είναι να ξαναθέλουν πλύσιμο, αφού η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

  • Χρησιμοποιείς το σφουγγάρι για τα πιάτα, για αρκετό καιρό

Για ευνόητους λόγους, μη ξεχάσεις να περνάς στο σούπερ μαρκετ και από τα ράφια με τα είδη μπάνιου.

  • Φοράς τα παπούτσια μέσα στο σπίτι

Ακόμη και αν δεν έχεις παιδιά που μπουσουλάνε στα πατώματα, δεν έχεις κανένα λόγο για να φοράς παπούτσια μέσα στο σπίτι και να μεταφέρεις ό,τι πατάς και στο εσωτερικό του σπιτιού σου, ή ακόμη χειρότερα στο χαλί σου.