HOME SWEET HOME

6 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση


JTeam

27 Φεβρουαρίου 2024

6 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση
Unsplash/ Spacejoy
Αυτά τα 6 φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από το ότι θα ομορφύνουν τον χώρο σου, θα σου φτιάξουν και τη διάθεση

Αγαπάμε για πολλούς λόγους τα φυτά εσωτερικού χώρου. Εκτός από το ότι είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε σπίτι, μερικά εξ αυτών καθαρίζουν τον αέρα, διώχνουν τη μούχλα και απομακρύνουν τις τοξίνες. Όμως, μέσα σε όλα αυτά, κάποια φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ικανότητα να σου φτιάξουν τη διάθεση.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από το International Journal of Built Environment & Sustainability σχετικά με τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου, οι άνθρωποι περνούν 87% του χρόνου τους μέσα στο σπίτι. Μελέτες, έχουν επίσης διαπιστώσει, ότι χρειάζονται λιγότερα από 20 λεπτά για να αισθανθεί πιο χαρούμενος ένας άνθρωπος χάρη στα φυτά εσωτερικού χώρου.

Αυτά τα 6 φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από το ότι θα ομορφύνουν τον χώρο σου, θα σου φτιάξουν και τη διάθεση.

Πόθος

Ο πόθος ή αλλιώς κισσός του διαβόλου, είναι ένα ευέλικτο φυτό που ταιριάζει σε διαφορετικά στιλ διακόσμησης. Τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς, μπορούν να ευδοκιμήσουν τόσο σε συνθήκες που υπάρχει πολύ φως, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι.

Αλόη

Εκτός από ένα κομψό και αγαπημένο φυτό, η αλόη είναι και ένα χρήσιμο φυτό. Σίγουρα θα ξέρεις ότι το τζελ της έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για το δέρμα. Αυτό, την καθιστά μια πρακτική επιλογή για τους ανοιξιάτικους μήνες, όταν μπορεί να προκληθούν ηλιακά εγκαύματα. Απλώς, χρειάζεται να δώσεις προσοχή στις ρίζες της, γιατί σαπίζουν εύκολα με πολύ νερό.

Λεβάντα

Είναι ένα από τα πιο όμορφα και κομψά φυτά εσωτερικού χώρου. Και ναι, είναι η τέλεια προσθήκη για να σου φτιάξει η διάθεση. Η λεβάντα απελευθερώνει και ένα καταπραϋντικό άρωμα που μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς. Το προτιμότερο είναι να την τοποθετήσεις σε ένα ηλιόλουστο σημείο, και το σπίτι σου θα γεμίσει με το «άρωμα» της άνοιξης.

Αφρικανική βιολέτα (Σαινπώλια)

Οι αφρικανικές βιολέτες είναι γοητευτικά, ντελικάτα φυτά και ιδανικά για να προσθέσεις ένα χρώμα στον εσωτερικό σου χώρο. Είναι ένα φυτό που πραγματικά μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο στο σπίτι, και ιδανικά μπορείς να την τοποθετήσεις σε ένα φωτεινό σημείο για να σε ανταμείψει με ζωηρά άνθη.

Σανσεβιέρια

Εάν ψάχνεις ένα φυτό που συντηρείται εύκολα, τότε η σανσεβιέρια είναι μια φανταστική επιλογή. Δεν είναι μόνο εύκολο στη φροντίδα, αλλά και εξαιρετικό στον καθαρισμό του αέρα. Τα φύλλα του προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά σε κάθε χώρο.

Φίκος λυράτα

Είναι αγαπημένο φυτό και γνωστό για τα μεγάλα, γυαλιστερά φύλλα του. Το εκπληκτικό φύλλωμά του φίκου λυράτα μπορεί να φέρει μια τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, καθιστώντας το μια τέλεια προσθήκη για να χαλαρώσεις. Τα ιδανικό, είναι να το τοποθετήσεις σε ένα καλά φωτισμένο σημείο και θα ευδοκιμήσει με ελάχιστη φροντίδα.