HOME SWEET HOME

Cobalt blue: Το χρώμα στη διακόσμηση που θα λατρέψεις το καλοκαίρι του ’24


JTeam

16 Μαΐου 2024

Cobalt blue: Το χρώμα στη διακόσμηση που θα λατρέψεις το καλοκαίρι του ’24
Unsplash
To cobalt blue, χάρη στον πολύπλευρο χαρακτήρα του, ταιριάζει σε μια σειρά από στιλ διακόσμησης

Το μπλε είναι ένα χρώμα που δίνει μια ιδιαίτερη ενέργεια σε κάθε χώρο. Ακόμα και σε μικρές «πινελιές», απευθείας χαρίζει μια νότα φρεσκάδας και ανανέωσης στο σπίτι. Το γνωρίζεις ήδη αυτό. Τώρα, όμως, μια (νέα) απόχρωση του μπλε, μια απόχρωση που λατρεύουν οι interior designers - και μάλλον την έχεις ξαναδεί στο παρελθόν, θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Ο λόγος για το cobalt blue, που θυμίζει πολύ το μπλε ηλεκτρίκ, αλλά έρχεται σε μια πιο «καθαρή», μοντέρνα και «ζωντανή» μορφή.

Κι ενώ το μπλε έχει τη φήμη ενός ηρεμιστικού χρώματος, η συγκεκριμένη απόχρωση ξεχωρίζει για την ενεργητική της φύση. Ναι, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο τμήμα του χρωματικού κύκλου που είναι καταπραϋντικό, το cobalt blue είναι στην πραγματικότητα, ένα τολμηρό χρώμα.

Το να εντάξεις το συγκεκριμένο χρώμα στον χώρο σου, είναι πάντως, πιο απλό από ό,τι νομίζεις. Για αρχή, θα σου πούμε πως συνδυάζεται εξαιρετικά με μπεζ αποχρώσεις, καθώς δημιουργούν μια χρωματική αντίθεση που δεν κουράζει ποτέ το μάτι. Σύμφωνα με τη Μαριάν Σίλινγκφορντ, το μυστικό είναι πάντα «να επενδύσεις σε αυτό το χρώμα και να το χρησιμοποιείς με αυτοπεποίθηση. Μπορείς ακόμα και να το δοκιμάσεις στους τοίχους ή σε έπιπλα και ντουλάπια, και στη συνέχεια να τοποθετήσεις στα δωμάτια μερικά διακοσμητικά σε έντονο κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, για να δημιουργήσει μια αντίθεση στη συνολική εικόνα».

To cobalt blue, χάρη στον πολύπλευρο χαρακτήρα του, ταιριάζει σε μια σειρά από στιλ διακόσμησης. Κι επειδή λίγη έμπνευση από το Pinterest δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ορίστε μερικές ιδέες για να εντάξεις το cobalt blue στη διακόσμησή σου.

Στο σαλόνι

Στην τραπεζαρία

Στο υπνοδωμάτιο

Στην κουζίνα

Στο μπάνιο