HOME SWEET HOME

Home decor: 6 οικονομικές προτάσεις για να δώσεις καλοκαιρινά vibes στο σπίτι σου


JTeam

29 Μαΐου 2024

Home decor: 6 οικονομικές προτάσεις για να δώσεις καλοκαιρινά vibes στο σπίτι σου
Freepik
Μετέτρεψε το σπίτι σου σε καλοκαιρινό ησυχαστήριο, κρατώντας πολύ χαμηλό budget

Η αγαπημένη εποχή των περισσότερων Ελλήνων ξεκινάει επίσημα σε λίγα εικοσιτετράωρα και το μυαλό μας έχει ήδη αρχίσει να «τρέχει» σε αμμουδιές και σοκάκια, ενώ μας φανταζόμαστε να χαλαρώνουμε στο μπαρ του νησιού, πίνοντας δροσερά κοκτέιλ δίπλα στο κύμα. Αν αυτές οι σκέψεις έχουν περάσει και από το δικό σου μυαλό, τότε η ανυπομονησία σου για το καλοκαίρι και τις διακοπές είναι μεγάλη.

Ο Ιούνιος μπορεί να βρίσκεται μια ανάσα μακριά μας και εμείς να έχουμε προγραμματίσει μερικές τριήμερες, διήμερες ή ακόμα και μονοήμερες αποδράσεις από την πόλη, όμως αυτό που λαχταράμε είναι οι κανονικές διακοπές που οι περισσότεροι κάνουμε τον Αύγουστο. Αν, λοιπόν, ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, ήρθε η στιγμή να φέρεις λίγο καλοκαίρι στο σπίτι σου, ανανεώνοντας τη διακόσμηση με αισθητική και προπάντων χαμηλό budget.

Τα tips που ακολουθούν είναι πιο απλά απ’ όσο φαντάζεσαι και μπορούν να προσαρμοστούν στην οικονομική κατάσταση του καθενός. Η αλήθεια είναι, πως αυτές οι μικρές αλλαγές εντός του σπιτιού, θα αποτελέσουν ένα μεγάλο boost για την ψυχολογία σου, αφού θα φέρουν νέα ενέργεια στον χώρο και θα εκτοξεύσουν τη διάθεσή σου στα ύψη εν αναμονή των διακοπών. Το να δημιουργήσεις το δικό σου καλοκαιρινό ησυχαστήριο μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, ίσως αποδειχθεί μια σοφή επιλογή.

Οι 6 low budget αλλαγές στο σπίτι σου, που θα σε φέρουν πιο κοντά στο καλοκαίρι

1.Δώσε χρώμα στο μπάνιο σου

Τα έντονα χρώματα είναι συνυφασμένα με το καλοκαίρι, συνεπώς η ιδέα να προσθέσεις μερικές χρωματιστές πινελιές στο μπάνιο σου είναι ικανή να μεταμορφώσει όλο τον χώρο. Η σαπουνοθήκη, το δοχείο για τις οδοντόβουρτσες και οι πετσέτες χεριών και προσώπου θα μπορούσαν εύκολα και οικονομικά να αντικατασταθούν. Ακόμα, ένα αρωματικό κερί, θα γεμίσει τον χώρο με μυρωδιές και θα ξυπνήσει αναμνήσεις.

2.Επίλεξε σεντόνια σε καλοκαιρινές αποχρώσεις

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα για το καλοκαίρι; Αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται και στα σεντόνια που κοιμάσαι. Αδιαμφισβήτητα, τα σεντόνια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης του υπνοδωματίου, ιδίως το καλοκαίρι που δεν καλύπτονται από το πάπλωμα, και έτσι τα βλέπουμε συνεχώς. Επίλεξε, λοιπόν, ένα σετ που σε ταξιδεύει στο αγαπημένο σου νησί και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει το vibe ολόκληρου του δωματίου.

3.Αγόρασε φρέσκα λουλούδια

Τα φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου μας, ο οποίος γεμίζει από χρώματα και μυρωδιές. Ένα βάζο σε κεντρικό σημείο του σπιτιού είναι αρκετό για να φέρει μια νέα πνοή στον χώρο μας. Extra tip: Δώσε προσοχή και στο βάζο που θα επιλέξεις να βάλεις τα λουλούδια σου.

4.Άλλαξε τα διακοσμητικά μαξιλάρια

Όλοι έχουν στον καναπέ μας διακοσμητικά μαξιλάρια, τα οποία μας εξυπηρετούν κάθε φορά που χαλαρώνουμε. Μήπως ήρθε η ώρα να τα ανανεώσουμε ή αν είναι σε καλή κατάσταση να αγοράσουμε καινούργιες μαξιλαροθήκες. Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο η αλλαγή στη διακόσμηση του καναπέ θα είναι μεγάλη. Το ίδιο ισχύει και για το κάλυμμα - αν φυσικά υπάρχει.

5.Αγόρασε μια ξύλινη φρουτιέρα

Το καλοκαίρι είναι μία από τις εποχές του χρόνου που έχουμε την ευκαιρία να καταναλώσουμε μια τεράστια ποικιλία από φρούτα. Κεράσια, ροδάκινα, βανίλιες, βερίκοκα, σταφύλι, καρπούζι, πεπόνι είναι κάποια από τα αγαπημένα μας. Αν, δεν θέλεις να τα έχεις όλα στο ψυγείο σου, μια καλή ιδέα είναι να τα τοποθετήσεις σε μια ξύλινη φρουτιέρα στην κουζίνα, δίνοντας μια boho και συνάμα καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο σου.

6.Ανανέωσε τα πιάτα και τις πιατέλες

Μπορεί παλαιότερα να χρειαζόσουν αρκετά χρήματα για να ανανεώσεις το σερβίτσιο σου, όμως, πλέον, μπορείς να το κάνεις χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Αν κάνεις μια βόλτα σε μεγάλα καταστήματα με είδη σπιτιού, θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να αλλάξεις τα πιάτα και τις πιατέλες σου. Επίλεξε φλοράλ κομμάτια ή αλλιώς σχέδια με έντονα patterns ή χρώματα και φέρε το καλοκαιρινό vibe στην κουζίνα σου.