HOME SWEET HOME

6 πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μπάνιο, σύμφωνα με τους interior designers


JTeam

11 Αυγούστου 2024

6 πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μπάνιο, σύμφωνα με τους interior designers
Unsplash/ Vlada Karpovich
Εσύ, τα έχεις όλα αυτά στο μπάνιο σου;

Το μπάνιο είναι για όλους ένα μικρό «καταφύγιο». Ειδικά εάν έχεις παιδιά, το μπάνιο είναι ίσως το μοναδικό μέρος όπου μπορείς να μείνεις για λίγο μόνος και να χαλαρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι ο χώρος όπου μπαίνεις και αποφορτίζεσαι.

Αλλά, τι χρειάζεται ένα μπάνιο για να είναι μοντέρνο και παράλληλα λειτουργικό; Παραδόξως, δεν είναι τα μεγάλα πράγματα όπως τα μαρμάρινα πλακάκια ή μια τέλεια μπανιέρα που κάνουν τη διαφορά, αλλά μάλλον μερικές μικρέ πινελιές.

Ακολουθούν 6 πράγματα που χρειάζεται ο χώρος σου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Θήκες οργάνωσης

Είτε έχεις πολλά καλλυντικά είτε θέλεις να υπάρχει πάντα τάξη, οι θήκες οργάνωσης είναι απαραίτητες. Έτσι, μπορείς να διατηρήσεις τον χώρο σου οργανωμένο, καθαρό και όμορφο. Και μην μπερδεύεσαι, οι θήκες οργάνωσης μπορούν να έχουν εκλεπτυσμένη εμφάνιση και να προσθέσουν ταυτότητα και χαρακτήρα στον χώρο σου.

Βελούδινες πετσέτες

Ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησής σου, oι interior designers τονίζουν ότι κάθε μπάνιο χρειάζεται βελούδινες πετσέτες. Το να έχεις μια σούπερ μαλακή πετσέτα για να σκουπιστείς μετά το ντους, μοιάζει με μια πολυπόθητη αγκαλιά. Στις πετσέτες, μπορείς να προσθέσεις και μονόγραμμα για να δώσεις τη δική σου πινελιά.

Εξαεριστή

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν υγρό χώρο που δεν στεγνώνει ποτέ. Ένας αποτελεσματικός εξαεριστής είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση της υγρασίας και την αποφυγή ανάπτυξης μούχλας στο μπάνιο. Εάν έχεις παράθυρο στο μπάνιο, τότε δεν χρειάζεσαι την παραπάνω προσθήκη.

Καλό φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός ενισχύει την ορατότητα και προσθέτει μια κομψή πινελιά στο μπάνιο. Οι απλίκες σε κάθε πλευρά του καθρέφτη δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ τα ενσωματωμένα φώτα στον καθρέφτη προσδίδουν μια μοντέρνα αισθητική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο «πολυεπίπεδος φωτισμός» είναι το τέχνασμα διακόσμησης που αλλάζει το παιχνίδι.

Ηλεκτρικές πρίζες

Είτε θέλεις να φορτίσεις την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σου, είτε να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, ένας χώρος χωρίς αρκετές πρίζες (ή κακώς τοποθετημένες) μπορεί να είναι απογοητευτικό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Άγκιστρο για μπουρνούζι

Κάθε μπάνιο χρειάζεται έναν γάντζο ρόμπας. Ένας καλά τοποθετημένος γάντζος ρόμπας κοντά στο ντους ή την μπανιέρα δεν είναι μόνο βολικός, αλλά σε βοηθάει να έχεις κοντά του μπουρνούζι σου και να μη γεμίζεις νερά τον χώρο, όταν βγαίνεις από το ντους.