HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πώς μπορείς να φροντίσεις σωστά μια ορχιδέα


Αναστασία Τσαγκάρη

18 Φεβρουαρίου 2017

19357.jpg

Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με την ορχιδέα, για την οποία μπορείς να ακολουθήσεις τρία απλά βήματα ώστε να χαρείς την ανθοφορία της για μήνες.

1) Πετάς χαρτιά και ότι άλλο ξένο έχει πάνω της και την αφήνεις να παίρνει αέρα μέσα στη διάφανη πλαστική γλάστρα ή στο διακοσμητικό κασπό. · Την τοποθετείς σε ένα φωτεινό μέρος του σπιτιού, σχετικά κοντά σε κάποιο παράθυρο και τραβάς την κουρτίνα τις ώρες που ο ήλιος πέφτει επάνω της. Να θυμάσαι, στις ορχιδέες αρέσει το φως αλλά όχι η απευθείας έκθεση στον ήλιο.

2) Αυτή την εποχή την ποτίζεις συνήθως μια φορά την εβδομάδα. Οι ρίζες που βρίσκονται μέσα στη διάφανη πλαστική γλάστρα θα σου πουν ακριβώς πότε. Εάν είναι έντονα πράσινες, σχεδόν όπως τα φύλλα της, δεν χρειάζεται πότισμα. Μόλις οι ρίζες αλλάξουν χρώμα και γίνουν σταχτοπράσινες σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να την ποτίσεις. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε είναι αυτή της βύθισης. Βυθίσουμε τη γλάστρα σε ένα μεγαλύτερο κασπό με νερό και αφήνουμε να μουλιάσει πέντε με δέκα λεπτά. Οι ρίζες γίνονται έντονα πράσινες - όχι από το κακό τους αλλά από τη χαρά τους! Στραγγίζουμε πολύ καλά.

3) Προσέχουμε πάντα να μην πέσει νερό ανάμεσα στα κεντρικά φύλλα της ορχιδέας γιατί μπορεί να σαπίζει. Να θυμάσαι το υπερβολικό πότισμα και η συγκέντρωση υγρασίας στη βάση της γλάστρας είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου της ορχιδέας. Τώρα, αν τις πρώτες ημέρες, από την στιγμή που ήρθε στα χέρια, σου, χάσει κάποια άνθη μην ανησυχήσεις καθόλου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς προσαρμόζεται στο νέο της περιβάλλον. Αν όλα πάνε καλά και το φυτό είναι φρέσκο, η ορχιδέα σου θα παραμείνει ανθισμένη για δυο με τρεις μήνες. Αν πάλι κάτι δεν πάει καλά θα βρεις συμβουλές για την φροντίδα της και προσωπική βοήθεια για ότι χρειαστείς στο www.allaboutorchids.gr και στη σελίδα μας στο facebook.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα