HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Cymbidium, η ορχιδέα που θα πρέπει να προσπαθήσετε πάρα πολύ για να την ξεράνετε


Αναστασία Τσαγκάρη

19 Μαρτίου 2017

cymbidium-7.jpg
Επειδή αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιβεβλημένες για την επικείμενη ανθοφορία της, η Cymbidium μπορεί να παραμείνει στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας όλο το χρόνο. Της αρέσει πολύ το φως αλλά όχι η απευθείας έκθεση στον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για αυτό βρείτε μια θέση προστατευμένη από τον ήλιο αλλά και τον βοριά.
Με την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση η Cymbidium μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Η ανθοφορία της συμπίπτει με το διάβα του χειμώνα και διαρκεί σχεδόν όλη την άνοιξη. Αυτή την εποχή έχει ανάγκη από λίπασμα ακόμη και αν είναι ανθισμένη γιατί εμφανίζει παράλληλα νέους ψευδοβολβούς. Ένα οποιαδήποτε υδροδιαλυτό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά είναι κατάλληλο. Τη Cymbidium μπορείτε να την προμηθευτείτε από το κοντινό σας φυτώριο, επιλέγοντας ένα φυτό εισαγωγής και όχι ελληνικό. Το μειονέκτημα με το ελληνικό δεν είναι τόσο το τεράστιο μέγεθός του, αλλά τα ανεπιθύμητα έντομα που φέρει πάνω του και που δύσκολα θα ξεφορτωθείτε.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να της πάρει ένα με δύο χρόνια για να ξανανθίσει στα χέρια σας. Θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής όπου θα μεγαλώνει πάρα πολύ. Όμως η υπομονή στο τέλος ανταμείβεται με πολλά πολλά ανθοφόρα. Αν το αποφασίσετε, τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να γίνει μέρος της λουλουδοσυλλογής σας.
Από την Αναστασία Τσαγκάρη
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το www.allaboutorchids.gr ή τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/allaboutorchid.

TAGS