HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πασχαλιά: το ιδανικό φυτό για να έχει μία πολυάσχολη γυναίκα στο μπαλκόνι της


Αναστασία Τσαγκάρη

16 Απριλίου 2017

b15bebee0d2d609d2ab7c80a3231c78f.jpg

Η Πασχαλιά είναι εξαιρετικά εύκολο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας και αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και - 20 βαθμούς Κελσίου. Θέλει απλά μια φωτεινή θέση, νερό και το κατάλληλο για ανθοφόρα φυτά λίπασμα. Διάλεξε ένα ωραίο μεγάλο πήλινο πιθάρι για να την μεταφυτεύσεις και μόλις απανθίσει εκεί γύρω στα τέλη του Μάη κλάδεψέ τη στο επιθυμητό ύψος. Αυτή την εποχή θα τη βρεις πολύ εύκολα σε μεγάλα φυτώρια . Κοστίζει ελάχιστα γύρω 10-12 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός της. Αν είσαι από τις τυχερές που έχουν κήπο μπορείς να τη βάλεις κατευθείαν στη γη για να αναπτυχθεί είτε σαν δέντρο, είτε σαν θάμνος. Η επιλογή είναι δική σου.

[gallery-716645]

Όπως και να έχει,  είτε σε γλάστρα είτε στο χώμα,  το επόμενο Πάσχα θα τη βρει ανθισμένη και θα έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις όμορφες συνθέσεις για το χώρο σου ή απλά να απολαμβάνεις το μεθυστικό άρωμά της.

Καλό Πάσχα!

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Για περισσότερες πληροφορίες και προσωπικές συμβουλές σχετικά με την φροντίδα των φυτών σου μπορείς να επισκεφτείς το All About Orchids and House Plants (http://www.allaboutorchids.gr/) και τη σελίδα του στο facebook (https://www.facebook.com/allaboutorchid/)