HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Money Tree: Το πιο πρωτότυπο δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα


Αναστασία Τσαγκάρη

18 Ιουνίου 2017

money-tree1.jpg

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν την παχίρα, γνωστή και ως Money Tree, ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για τη σημερινή ημέρα. Η παχίρα είναι από τα αγαπημένα φυτά στη θεωρία του Feng-shui για καλή τύχη.

Τα φύλλα της, που μοιάζουν με χέρια, θα φέρουν χρήματα, ενώ οι πλεγμένοι κορμοί της θα τα παγιδεύσουν. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα άρα άκρως κατάλληλη για τον ανδρικό πληθυσμό. Η παχίρα είναι από τα φυτά που πρέπει να προσπαθήσει κανείς πολύ για να ξεράνει.

Δεν χρειάζεται πολύ νερό, μπορεί να παραμείνει στην αρχική της γλάστρα τουλάχιστον για τρία χρόνια, δεν προσβάλλετε εύκολα από ασθένειες και προσαρμόζεται εύκολα ακόμη και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Διαφορετικά μια φωτεινή θέση, χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο, είναι ιδανική επιλογή. Ταιριάζει άριστα σε επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, ιατρεία και φυσικά παντού μέσα στο σπίτι. Θα τη βρείτε σε διάφορα μεγέθη, ενώ η τιμή της διαφέρει ανάλογα με το ύψος της και ξεκινά από τα 10 ευρώ.

Ακόμη και αν επιμείνετε στις κλασσικές επιλογές περί ανδρικών δώρων, η παχίρα μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει το δώρο σας αντί για ένα κουτί γλυκά. Τέλος, αν σας άρεσε αυτό το άρθρο ή αν θέλετε τη βοήθειά μας γύρω από την φροντίδα των φυτών σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα All about Orchids στο facebook.

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα