HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Ένα αρωματικό κεράκι για το μπαλκόνι μας


Αναστασία Τσαγκάρη

8 Απριλίου 2018

hoya9.png

Πρόκειται για αναρριχητικό φυτό που με το κατάλληλο κλάδεμα μπορεί να καλύψει μια γωνίτσα στο μπαλκόνι μας. Σε περίπτωση που επιλέξετε να το διατηρήσετε ως φυτό εσωτερικού χώρου, νομίζω ότι θα αγαπήσει μια φωτεινή θέση στην κουζίνα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ εντυπωσιακό αν το τοποθετήσουμε κάπου ψηλά και το αφήσουμε να κρεμάσει προς τα κάτω.

Το κεράκι είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα του. Θέλει πολύ φως για να σας χαρίσει τα υπέροχα άνθη του όχι όμως απευθείας έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Συχνή λίπανση κατά την περίοδο της ανάπτυξής του, δηλαδή από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου. Δυστυχώς, ως τροπικό φυτό δεν είναι ανθεκτικό στο κρύο, ειδικά αν είναι μικρό σε μέγεθος, για αυτό θα χρειαστεί προστασία από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

[gallery-718375]

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα