HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Νυχτολούλουδο. Το πιο αρωματικό φυτό που δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή


Αναστασία Τσαγκάρη

10 Ιουνίου 2018

cestrum-nocturnum2jpg.jpg

Βασιλιάς όλων στην ένταση του αρώματος ένα και μοναδικό φυτό, το νυχτολούλουδο. Πρόκειται για έναν θάμνο που δεν θα σας γεμίσει καθόλου το μάτι αλλά που τα μικροσκοπικά λευκά άνθη του είναι αρκετά για να μοσχοβολήσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το νυχτολούλουδο αγαπά το φως, δεν αντέχει τον καυτό ελληνικό ήλιο και του αρέσει το νερό με την προϋπόθεση ότι το χώμα του στραγγίζει καλά. Αυτά τα τρία είναι αρκετά για να απολαύσουμε εμείς το μεθυστικό άρωμά του.

Αγοράστε ένα σχετικά μεγάλο φυτό. Κοστίζει ελάχιστα, γύρω στα 10 ευρώ. Τοποθετήστε το σε πήλινη γλάστρα μακριά από τις ακτίνες του ήλιου. Αν δείτε ότι κιτρινίζει τα φύλλα του σημαίνει είτε ότι το ποτίζετε υπερβολικά αλλά κυρίως ότι το φυτό καίγεται. Πριν περιορίσετε το πότισμα αλλάξτε του θέση. Αντέχει σε θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν. Απλά αν καεί το χειμώνα φυλάξτε τη θέση του για ένα καινούριο την επόμενη άνοιξη. Τι αξία έχουν 10 ευρώ. Ανθίζει από τώρα μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα