HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Υπέροχα μικρά και οικονομικά φυτά για να διακοσμήσουμε το γραφείο μας


Αναστασία Τσαγκάρη

16 Σεπτεμβρίου 2018

succelents1.jpg

Επιστροφή στα θρανία, επιστροφή στα γραφεία μετά την καλοκαιρινή άδεια. Είμαι σίγουρη ότι ελάχιστες από εμάς έχουν το προνόμιο να συνεχίζουν τις διακοπές τους μέσα στον Σεπτέμβρη. Προσπαθώντας λοιπόν να αποδεχτώ ότι το επόμενο μεγάλο διάλειμμα θα είναι πια κάπου εκεί κοντά στα Χριστούγεννα, ψάχνω να βρω τρόπους να ανανεώσω τον εργασιακό μου παράδεισο. Και τι καλύτερος τρόπος από ένα μικρό γλαστράκι πάνω στο γραφείο. Όποια και αν είναι η επαγγελματική σας δραστηριότητα πάντα κάπου υπάρχει ένας προσωπικός χώρος που μπορεί να στολιστεί μ' ένα μικρό φυτάκι. Οι επιλογές σας πολλές.

  • Μια mini ορχιδέα είναι ιδανική επιλογή. Η ανθοφορία της διαρκεί αρκετό καιρό, δεν θέλει πολύ φροντίδα και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.
  • Αγκαθωτοί κάκτοι και μικροσκοπικά παχύφυτα η επόμενη επιλογή. Φυτά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πότισμα. Αν μάλιστα διαθέτετε χιούμορ και τυγχάνει να είστε σε χώρο που δεν πολυσυμπαθείτε τους διπλανούς σας, ένα κακτάκι θα δώσει και μήνυμα "Stay Away".
  • H Αφρικανική βιολέτα επίσης εξαιρετική επιλογή. Μικρό φυτό με πανέμορφα girly ροζ ή μοβ λουλούδια που διαρκούν.
  • Από τα πολύ αγαπημένα μου και ιδιαίτερα φυτά η Peperomia caperata "Lilian". Σκληρό φυτό για όλες τις εποχές που αγαπά το νερό.
  • Τώρα αν θέλετε ένα φυτάκι στολίδι που απαιτεί μηδενική φροντίδα συμβατό με κάθε πολυάσχολη γυναίκα, η Sansevieria cylindricaείναι η μοναδική σας επιλογή. Φυτό με στυλ, ιδιαίτερο που δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους συνεργάτες σας.
  • Last but not least μια μικρή σύνθεση από αερόφυτα. Μια ιδιαίτερη οικογένεια φυτών με μοναδική αισθητική αξία, αποτελούν σήμερα την τελευταία λέξη της μόδας στη διακόσμηση των επαγγελματικών χώρων. Μπορούν να βρουν κάλλιστα θέση πάνω στο γραφείο σας ή να διακοσμήσουν ολόκληρους τοίχους.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα