HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πλουμπάγκο. Το φυτό που θα φέρει το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας στο χώρο σας 


Αναστασία Τσαγκάρη

28 Οκτωβρίου 2018

jasminblue3.jpg

Μπορεί η Καπένσια να φέρνει το πορτοκαλί του ήλιου στο χώρο μας, όπως το Πλουμπάγκο γνωστό και ως μπλε ή κινέζικο γιασεμί, θα φέρει το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας στη γη. Από τα αγαπημένα μου φυτά με παρατεταμένη ανθοφορία που αυτή την εποχή είναι στο forte της. Όπου και να γυρίσω το μάτι μου βλέπω ολάνθιστους μπλε φράκτες.

Ιδανική επιλογή για πέργκολες όχι μόνο γιατί είναι αναρριχώμενο φυτό αλλά γιατί μεγαλώνει γρήγορα και έχει πλούσιο φύλλωμα. Είτε θέλετε να δώσετε χρώμα στο μπαλκόνι σας είτε θέλετε να καλυφθείτε από αδιάκριτα βλέμματα το Πλουμπάγκο είναι εξαιρετική επιλογή.

Ιδανικό για αρχάριους στο χώρο της κηπουρικής. Δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις, δεν πρέπει όμως να το αφήσετε να διψάει το καλοκαίρι γιατί θα χάσει το ωραίο φύλλωμά του και θα επηρεαστεί αρνητικά η ανθοφορία του.

Τέλος η λίπανση με υδατοδιαλυτό λίπασμα ανάπτυξης και ανθοφορίας επιβάλλεται από την αρχή της άνοιξης μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου. Το χειμώνα χάνει μέρος του φυλλώματός του για να επανέλθει δριμύτερο την άνοιξη.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.