HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πως θα διατηρήσουμε το Έλατό μας ζωντανό και φρέσκο τις ημέρες των γιορτών


Αναστασία Τσαγκάρη

15 Δεκεμβρίου 2019

Πως θα διατηρήσουμε το Έλατό μας ζωντανό και φρέσκο τις ημέρες των γιορτών

Αν και φέτος υποκύψατε στη γοητεία ενός αληθινού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παρά τα όσα έγραψα στο τελευταίο μου άρθρο, υπάρχουν εύκολοι τρόποι που θα το βοηθήσουν να διατηρηθεί φρέσκο. 
jenny.gr
Οι Αμερικανοί και οι Καναδοί αντιμετωπίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως ακριβώς τα κομμένα λουλούδια. Το βάζουν δηλαδή σε δοχείο με νερό. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί το δέντρο καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών. Πρακτικά βέβαια στη δική μας αγορά που τα δέντρα πωλούνται με τη γνωστή βάση στήριξης αυτό δεν είναι εύκολο. Αν πιάνουν τα χέρια του συζύγου ή συντρόφου σας θα πρέπει να τροχίσει τον κορμό και να προσαρμόσει τη βάση ώστε το δέντρο να μπορεί να μπει σε δοχείο με νερό. Μια πήλινη βαριά και στενή γλάστρα είναι ιδανική επιλογή για να μπορέσει να στηρίξει το βάρος του. Διακοσμητικά, το όλο εγχείρημα μπορεί να καλυφθεί μ' ένα ξύλινο δοχείο ή ψάθινο καλάθι.
jenny.gr

Τώρα αν  όλο αυτό σας φαίνεται δύσκολο...

Τοποθετείστε το δέντρο σας μακριά από εστίες θερμότητας όπως τζάκι, καλοριφέρ, κλιματιστικό ή φώτα. Στην ανάγκη απομονώστε το σώμα του καλοριφέρ από τα υπόλοιπα. Αν έχετε ενδοδαπέδια θέρμανση το δέντρο σας θα υποφέρει. Ιδανική θέση κοντά στο παράθυρο που θα ανοίγεται συχνά για να κυκλοφορεί ο αέρας και να πέφτει λίγο η θερμοκρασία γύρω από το δέντρο. Μια μικρή χαραμάδα 24 ώρες το 24ωρο κάνει μεγάλη διαφορά. Τέλος επιλέξτε λαμπάκια led που δεν ανεβάζουν τη θερμοκρασία. (φωτ. της επιλογής σας)
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube
 
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!