HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Mπιγκόνια polca dot. Από την πινακοθήκη στο σαλόνι σας.


Αναστασία Τσαγκάρη

19 Ιανουαρίου 2020

Mπιγκόνια polca dot. Από την πινακοθήκη στο σαλόνι σας.


Μοιάζει σαν το έχει σκάσει από πίνακα ζωγραφικής του Van Gogh. O λόγος για τη Μπιγκόνια polca dot. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτό το φυτό. Τα σκουρόχρωμα πράσινα φύλλα της; Τις ασημόλευκες βούλες ή το βαθύ κόκκινο χρώμα της πίσω πλευράς των φύλλων της; Την εντυπωσιακή εμφάνιση συμπληρώνουν λευκά άνθη που δένουν απόλυτα με τους κυρίαρχους χρωματισμούς των φύλλων.

jenny.gr

Η φροντίδα της πανεύκολη. Δώστε φιλτραρισμένο φως. Η απευθείας έκθεση στον ήλιο θα κάψει τα υπέροχα φύλλα της. Διατηρήστε το υπόστρωμά της ελαφρώς υγρό. Στραγγίζετε πολύ καλά μετά από κάθε πότισμα. Το χειμώνα μειώστε αισθητά το πότισμα για να ξεκουραστεί το φυτό σας. Λιπαίνετε κυρίως την άνοιξη που είναι η περίοδος ανάπτυξης και ανθοφορίας.  Αφαιρούμε άμεσα τα άνθη μόλις απανθίσουν για να βοηθήσουμε το φυτό να βγάλει καινούρια.

jenny.gr

Η Μπιγκόνια polca dot αποτελεί ιδιαίτερη επιλογή για να διακοσμήσετε το χώρο σας ή για να εντυπωσιάσετε τον παραλήπτη της. Θα τη βρείτε εύκολα σε ηλεκτρονικά καταστήματα ή ψαγμένα ανθοπωλεία.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube