HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

«Πιάνουμε» τον Μάη, μένοντας σπίτι


Αναστασία Τσαγκάρη

1 Μαΐου 2020

«Πιάνουμε» τον Μάη, μένοντας σπίτι

Φέτος, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα είναι αρκετά διαφορετικός και για τους συνδικαλιστές αλλά και για εμάς τους λάτρεις της άνοιξης, της φύσης και των λουλουδιών. Ειδικά όσοι κατοικούμε στα αστικά κέντρα ίσως δυσκολευτούμε να “πιάσουμε” το Μάη. Μήπως όμως ο Μάης είναι παντού γύρω μας και δεν χρειάζεται να τον αναζητήσουμε στην εξοχή ή σε κάποια ανθοκομική έκθεση;

Αν βγείτε για τον συνηθισμένο απογευματινό σας περίπατο απλά ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Κήποι, αυλές και μπαλκόνια είναι φορτωμένα με λουλούδια. Όπου υπάρχουν οι τριανταφυλλιές αυτές είναι ολάνθιστες. Οι μαργαρίτες και τα χαμομήλια ξεχειλίζουν στα πεζοδρόμια και στα παρτέρια των δρόμων και φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω για τις λεμονιές που μοσχοβολάνε.

Αν και δεν είμαι fan σε ότι αφορά το Μαγιάτικο στεφάνι, προτιμώ πάντα εκείνο που είναι φτιαγμένο από Αμάραντο. Τα αγριολούλουδα είναι για να στολίζουν τους αγρούς. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τέλος τις ώρες που θα μείνετε σπίτι ασχοληθείτε με το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Ποτίστε, δώστε λίπασμα στα φυτά σας, ψάξτε για ανεπιθύμητους επισκέπτες έτοιμους να τα κατασπαράξουν. Απολαύστε το χώρο σας. Η άνοιξη είναι εδώ και δεν χρειάζεται να την αναζητήσετε κάπου αλλού.

Καλό μήνα!

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.