HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πώς θα φροντίσετε τις ορχιδέες σας τώρα που φθινοπώριασε


Αναστασία Τσαγκάρη

1 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα φροντίσετε τις ορχιδέες σας τώρα που φθινοπώριασε

Kαθώς μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο φθινόπωρο και η φύση αλλάζει, έτσι αλλάζει και η φροντίδα των φυτών μας. Οι ορχιδέες ως ξεχωριστή οικογένεια, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα τώρα το φθινόπωρο καθώς αυτή η εποχή σηματοδοτεί την έναρξη της ανθοφορίας. 

jenny.gr
Ορχιδέες

Αν έχετε μια ορχιδέα Φαλαινόψις στη φυτοσυλλογής σας αυτή είναι η εποχή που πρέπει να της δώσετε πολύ φως, ακόμη και απευθείας έκθεση στον ήλιο κάποιες ώρες της ημέρας. Από δω και πέρα περιορίζουμε το πότισμα και προσπαθούμε να ποτίζουμε, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, το πρωί. Μπορεί στις ορχιδέες να αρέσει η ατμοσφαιρική υγρασία, δεν τους αρέσει όμως το νερό που μπορεί να πέσει ανάμεσα στα φύλλα τους. Στη λογική αυτή δεν  τις ψεκάζουμε καθόλου. 

jenny.gr

Εκτός από το ψέκασμα απαγορεύονται και οι μεταφυτεύσεις. Αν το φυτό μεταφυτευτεί σε μια εποχή που δεν μεγαλώνει ρίζες οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές και για το ριζικό του σύστημα αλλά και για την επικείμενη ανθοφορία. Τέλος αν η ορχιδέας σας είναι ώριμη για ανθοφορία δεν παραλείπετε τη λίπανση με ειδικό λίπασμα για ορχιδέες μέχρι να δείτε τους πολυπόθητους νέους ανθοφόρους. Δεν λιπαίνουμε φυτά που μόλις έχουν απανθίσει. Αφήνουμε το φυτό να ξεκουραστεί για ένα δίμηνο και μετά ξεκινάμε να δίνουμε τροφή για όσο διάστημα αναπτύσσει φύλλα, ρίζες ή εγκυμονεί νέους ανθοφόρους, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσης του λιπάσματος.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 

 

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.