HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φτιάχνουμε το δικό μας λαχανόκηπο. Φυτεύουμε μαρούλια


Αναστασία Τσαγκάρη

22 Νοεμβρίου 2020

Φτιάχνουμε το δικό μας λαχανόκηπο. Φυτεύουμε μαρούλια

Το να φτιάξουμε το δικό μας λαχανόκηπο είναι τόσο απλό που νομίζω ότι δεν υπάρχει δικαιολογία. Η κάθε μία από εμάς μπορεί πολύ εύκολα να καλλιεργήσει στο μπαλκόνι της τα βασικά λαχανικά. Ξεκινάμε σήμερα με τα μαρούλια. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μεγαλούτσικη γλάστρα και χώμα εμπλουτισμένο λίγη κοπριά. Ιδανικά θέλουμε κάτι που να μην έχει βάθος αλλά έκταση, μεγάλη διάμετρο δηλαδή ή μήκος. 

Από ένα μαρούλι - κατά προτίμηση βιολογικό - αφαιρέστε όλα τα φύλλα και κρατείστε μόνο τη βάση του μαρουλιού. Τοποθετήστε τη σ’ ένα ποτηράκι μ’ ένα δάκτυλο νερό σε φωτεινό χώρο. Αλλάζετε το νερό τακτικά και ψεκάζετε την επιφάνεια του μαρουλιού. Σε λίγες μέρες η βάση του θα βγάλει ρίζες και νέα φύλλα. Το μαρούλι σας είναι έτοιμο για φύτευση. Κατά τη διαδικασία μην παραλείψετε να αφήσετε απόσταση τουλάχιστον 40 εκ. ανάμεσα στα μαρούλια. Φως και νεράκι από δω και πέρα και αυτό είναι όλο. 

jenny.gr

Extra tip. Επειδή τα σαλιγγάρια λατρεύουν τα μαρούλια βάλτε λίγη στάχτη περιμετρικά στο χώμα. Εναλλακτικά σαλιγγαρίνη. 

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.