HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πώς ποτίζουμε τα φυτά μας


Αναστασία Τσαγκάρη

16 Μαΐου 2021

πότισμα
Περνούσα τις προάλλες από τη λαϊκή της γειτονιάς μου και σταμάτησα λίγο να χαζέψω τα λουλούδια. Όχι  πως βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο, άκουγα όμως τις ερωτήσεις των γυναικών προς τους εμπόρους. “Κάθε πότε θέλει πότισμα;”  

Περνούσα τις προάλλες από τη λαϊκή της γειτονιάς μου και σταμάτησα λίγο να χαζέψω τα λουλούδια. Όχι πως βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο, άκουγα όμως τις ερωτήσεις των γυναικών προς τους εμπόρους. “Κάθε πότε θέλει πότισμα;”

Μήπως να κάναμε μια διαφορετική ερώτηση. “Με τι να το ποτίσω;” Αλήθεια εσείς με τι ποτίζετε τα φυτά σας; Πριν σας απασχολήσει το πόσο νερό χρειάζονται θα πρέπει να αναρωτηθείτε για το αν χρησιμοποιείτε το σωστό εργαλείο.

Ξεκινάμε από τα απαγορευμένα. Καταργήστε το πότισμα με το λάστιχο ελεύθερης ροής νερού. Σπαταλάτε το νερό και υπερποτίζετε τα φυτά σας χωρίς αμφιβολία. Τοποθετήστε υποχρεωτικά στην άκρη του ένα εξάρτημα που σας δίνει τη δυνατότητα να ποτίζετε με ντους. Ο ιδανικός τρόπος ποτίσματος. Το νερό πάει σε όλη την επιφάνεια του χώματος με τρόπο παρόμοιο αυτού της ποτιστικής βροχής.

Για μικρότερα φυτά σε γλάστρες χρησιμοποιήστε το κλασικό ποτιστήρι και όχι παλιά μπουκάλια νερού γιατί το νερό πέφτει με δύναμη και δύσκολα ελέγχεται. Μην αγοράζετε ποτιστήρια μεγάλης χωρητικότητας σε νερό. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιβαρύνετε τη μέση και τα χέρια σας. Οποιοδήποτε ποτιστήρι των δυο λίτρων θα κάνει τι δουλεία του.

Τέλος για τα πολύ πολύ μικρά φυτά σας ή φυτά που απαιτούν ελάχιστες ποσότητες νερού χρησιμοποιείστε μια σύριγγα των 100ml. Εξαιρετικό εργαλείο για να μην ξεχυλίζουν τα γλαστράκια σας νερό και να μην υπερποτίζονται. Να θυμάστε….. ποτίζουμε αργά αργά τα φυτά μας και μόλις δούμε ότι το νερό αρχίζει να τρέχει από κάτω σταματάμε. Τόσο απλό.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.