Βάζουμε φυτά στο παιδικό δωμάτιο

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021
παιδικό δωμάτιο

Ο ερχομός της νέας ζωής παραδοσιακά συνοδεύεται από λουλούδια. Το δωμάτιο του μαιευτηρίου μεταμορφώνεται σε ανθοπωλείο αν και τα περισσότερα λουλούδια καταλήγουν στο διάδρομο καθώς είναι ακατάλληλα για το υπνοδωμάτιο που φιλοξενεί μητέρα και παιδί.

Το παιδικό δωμάτιο στερείται πάντα την παρουσία φυτών. Δεν γνωρίζω ούτε μια φίλη που στη λίστα των επιθυμητών για το παιδικό δωμάτιο να περιλαμβάνει φυτά. Και όμως για σκεφτείτε, το παιδικό δωμάτιο πάνω από όλα είναι ένας χώρος που φιλοξενεί την απόλυτη φύση. Ένα μωρό, ένα μικρό παιδί αργότερα. Λούτρινα και άψυχα παιχνίδια που δεν έχουν κανένα νόημα δεν υποκαθιστούν την αίσθηση του αρώματος που θα δώσει η Λεβάντα ή το Δεντρολίβανο. Φυτά απόλυτα ασφαλή για οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο. Η Ορχιδέα που πρόσφεραν στη μητέρα κάλλιστα μπορεί επίσης να βρει τη θέση της στο παιδικό δωμάτιο.  Ζέρμπερες και Χρυσάνθαμα εξαιρετικά φυτά για έντονα χρώματα και ιδιαίτερα αρώματα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα φυτά που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα απορροφώντας τοξικές ουσίες και παράλληλα να ξυπνούν τις αισθήσεις της νέας ζωής. 

Καλό μήνα!
Ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram lepetitjungle