HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Καλαγχόη: Το φυτό που θα κυριαρχήσει σε κάθε σπίτι το 2022


JTeam

17 Ιανουαρίου 2022

Καλαγχόη: Το φυτό που θα κυριαρχήσει σε κάθε σπίτι το 2022
Το φυτό που έσπασε κάθε ρεκόρ αναζήτησης τον προηγούμενο χρόνο, δεν είναι άλλο από την Καλαγχόη και προβλέπεται ότι θα είναι και το 2022 πρώτο στις προτιμήσεις σας.

Η αγάπη και η φροντίδα μας για τα φυτά δεν σταματούν ποτέ και αν αναρωτιέστε ποια φυτά εσωτερικού χώρου θα πρωταγωνιστήσουν το 2022, η Καλαγχόη βρίσκεται πρώτη στη λίστα.

Σύμφωνα με έκθεση του Primrose πάνω στις τάσεις που θα υπερισχύσουν, παρατηρήθηκε 454% αύξηση στις αναζητήσεις για το συγκεκριμένο φυτό και εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και το 2022.

Οι αναζητήσεις έγιναν είτε για την Καλαγχόη Βλοσφελδιάνειο (Kalanchoe Blossfeldiana) που έχει μοναδικά χρώματα και η ανθοφορία του εντοπίζεται μάλλον προς τον χειμώνα, είτε για την Kalanchoe pinnata που φιλοξενεί πολλά μικροσκοπικά φυτά στις άκρες των φύλλων του.

Με τα σωστά tips φροντίδας, η Kalanchoe blossfeldiana μπορεί να ζήσει περίπου 6-7 χρόνια ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα δώρα για το σπίτι και το γραφείο. Η Καλαγχόη θεωρείται επίσης ένα από τα πιο εύκολα φυτά για περιποίηση και φροντίδα ενώ είναι το ιδανικότερο φυτό για αρχάριους.

Τα επόμενα φυτά μετά την Καλαγχόη που θα κυριαρχήσουν στα σπίτια το 2022, είναι η Κέντια (με 253% αύξηση τις αναζητήσεις) που είναι ένα εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου και δίνει τροπικό χαρακτήρα σε σπίτια και εξωτερικούς χώρους. Ακολουθεί η Στρελίτσια (Πουλί του Παραδείσου) με 179% αύξηση, η Χαμαιδώρεα που ανήκει στα μικρά φοινικοειδή (146% αύξηση), η Παχίρα γνωστή και ως "Money tree" με 126% αύξηση και η Αρέκα (117% αύξηση) με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη.