HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πως να επιλέξετε τα τέλεια λουλούδια και φυτά που θα ομορφύνουν τη δική σας σημαντική στιγμή


Αναστασία Τσαγκάρη

19 Ιουνίου 2022

Πως να επιλέξετε τα τέλεια λουλούδια και φυτά που θα ομορφύνουν τη δική σας σημαντική στιγμή
Πριν λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε λουλούδια για την όποια περίσταση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα

Ο στολισμός με άνθη είναι από πιο τις αρχέγονες συνήθειες του ανθρώπου. Δεν γνωρίζει θρησκεία, πολιτισμό και εποχή. Μιλώντας πάντως για το σήμερα, ο ανθοστολισμός συνοδεύει πάντα σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Πριν λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε λουλούδια για την όποια περίσταση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Ο ανθοστολισμός αποσκοπεί στο να έχουμε ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολικό κόστος. Στη λογική αυτή η επιλογή του επαγγελματία που θα αναλάβει ένα τέτοιο project είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή των λουλουδιών. Μην ξεγελαστείτε λοιπόν από υπέροχες φωτογραφίες φυτών που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτό που θα συμβεί στη δική σας περίσταση. Και πάντα να θυμάστε ότι ο πιο ακριβός δεν είναι πάντα και ο καλύτερος επαγγελματίας. Ο καλύτερος είναι αυτός που γνωρίζει τις ιδιότητες των φυτών που θα επιλέξει για να στολίσει το χώρο σας ανάλογα με την περίσταση.

Jenny.Gr

Ανάμεσα σε κομμένα λουλούδια και ολόκληρα φυτά σε γλάστρα, επιλέξτε το δεύτερο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο υδράργυρος χτυπάει στο κόκκινο. Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές σε φυτά που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Επιλέξτε εποχικά ή τοπικά φυτά αν το γεγονός λάβει χώρα κάπου που υπάρχει παράδοση. Π.χ. Ελιές για τη Κρήτη και τη Μάνη, το καλοκαίρι και mini Εσπεριδοειδή νωρίς την Άνοιξη. Εξαιρετική επίσης επιλογή είναι οι εποχικοί ανθισμένοι βολβοί σε γλάστρα.

Jenny.Gr


Αν τώρα τα φυτά σε γλάστρα δεν είναι επιλογή, όταν διαλέγετε κομμένα λουλούδια να θυμάστε ότι άνθη με μεγάλη φυσική διάρκεια ανθοφορίας, διαρκούν και για μεγάλο χρονικό διάστημα κομμένα. Η βασίλισσα όλων η ορχιδέα Cymbidium ή η Phalaenopsis. Αυτή η οικογένεια φυτών είναι ιδανική για νυφικές και ανθοδέσμες για κάθε περίπτωση. Άλλες επιλογές, ανάλογα με την εποχή είναι το Χρυσάνθεμο, το Λίλιουμ, η Ζέρμπερα, το Γαρύφαλλο, η Αμαρυλλίδα.

Τελευταία, κυκλοφορούν στην αγορά τεράστια κομμένα φύλλα από εντυπωσιακά φυτά όπως η Μονστέρα. Τέλος αν είστε της παραδοσιακής σχολής και η βασική σας επιλογή είναι τα τριαντάφυλλα, επιλέξτε αυτά με την ειδική επεξεργασία που διαρκούν μέχρι και πέντε χρόνια. Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο αλλά δεν θα καταλήξουν στα σκουπίδια ίσως και πριν το γάμο ή τη βάφτιση.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook:@allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!