HOME SWEET HOME HOME TIPS

Πώς θα βάψετε τα πλακάκια της κουζίνας για να δείχνουν σαν καινούργια


30 Σεπτεμβρίου 2018

e25941_b240f2125d5f463c837f5f216e9baafd.jpg

Η αναγνώστριά μας Μαίρη Μαρίκου από τον Βόλο μας κάνει μια ερώτηση που είμαστε σίγουροι πως έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς φίλους αναγνώστες μας. Συγκεκριμένα ρωτάει: «Πώς μπορώ να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας μου και να τα ανανεώσω έτσι ώστε να δείχνουν σαν καινούργια;»

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας απαιτεί ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την ανανεώσετε, χωρίς να την ανακαινίσετε. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος που θα δώσει πραγματικά άλλον αέρα στην κουζίνα σας είναι να βάψετε τα πλακάκια. Πώς; Διαβάστε παρακάτω.

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε το project σας να είναι εύκολο, τότε επιλέξτε μόνο ένα χρώμα. Μπορείτε επίσης να δώσετε διάσταση στα πλακάκια σας χρησιμοποιώντας περισσότερες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Αν, πάλι, θέλετε να θέσετε μια πρόκληση στον εαυτό σας, διαλέξτε δύο και πάνω διαφορετικά χρώματα, αλλά εξασφαλίστε πως ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και με τα ντουλάπια, τους πάγκους και τους τοίχους σας.

Επειδή τα πλακάκια είναι γυαλιστερά, είναι δύσκολο να κάνετε το χρώμα να «κολλήσει» πάνω τους. Για να ξεπεράσετε την δυσκολία αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδική μπογιά για πορσελάνινες και κεραμικές επιφάνειες που θα βρείτε σε μεγάλα χρωματοπωλείο. Πριν βάλετε το χρώμα αυτό, θα πρέπει να περάσετε ένα ειδικό αστάρι πάνω στα καθαρά πλακάκια. Τα πλακάκια σας μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα απολιπαντικό καθαριστικό και έπειτα με σαπούνι και νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ