HOME SWEET HOME HOME TIPS

Τραπεζαρία: ανανεώστε την με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο


8 Οκτωβρίου 2018

daniil-silantev-574966-unsplash.jpg

λα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε μια όμορφη τραπεζαρία βρίσκονται εδώ. Τι κι αν το σπίτι σας είναι μικρό και δεν μπορείτε να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο μόνο για την τραπεζαρία σας... Εμείς σας έχουμε εύκολες και οικονομικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο για να απολαμβάνετε το φαγητό σας μαζί με τους αγαπημένους σας.

Στρογγυλό ή ορθογώνιο τραπέζι Για να διαλέξετε το κατάλληλο τραπέζι πρέπει να θυμάστε ότι από την καρέκλα μέχρι τον τοίχο θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο το λιγότερο 60 εκατοστά, για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση γύρω από την τραπεζαρία όταν κάθεται κάποιος στην καρέκλα.

4 Φρέσκοι Τρόποι να Ανανεώσετε την Τραπεζαρία σας!

Ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσετε να το υπολογίσετε σωστά είναι να απλώσετε ένα σεντόνι στο πάτωμα διπλωμένο στη διάσταση της τραπεζαρίας που έχετε επιλέξει. Τοποθετήστε το στο πάτωμα αφήνοντας το περιθώριο των 60 εκατοστών γύρω-γύρω για να έχετε καλύτερη αίσθηση του χώρου που θα πιάσει.

Εάν έχετε αρκετό χώρο διαλέξτε ένα ορθογώνιο τραπέζι. Εάν, όμως, ο χώρος σας είναι περιορισμένος τότε ένα στρογγυλό τραπέζι είναι καλύτερη επιλογή. Προσέξτε το στρογγυλό τραπέζι να έχει ένα κεντρικό πόδι για να χωράει περισσότερες καρέκλες εάν χρειαστεί. Μην το επιλέξετε σε περίπτωση που θέλετε τραπεζαρία για πολλά άτομα γιατί θα είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση στα πιάτα που θα βρίσκονται στο κέντρο του.

Μικρά διαμερίσματα

Τραπέζι–πίνακας Μπορείτε να πείτε στο μαραγκό σας να φτιάξει από mdf μια επιφάνεια με πτυσσόμενα πόδια που θα κλείνει στο τοίχο. Από κάτω κολλήστε ένα καθρέφτη ή μια εκτύπωση που σας αρέσει. Όταν θα κλείνετε το τραπέζι θα μετατρέπετε σε πίνακα ή καθρέφτη τοίχου.

Μικρός χώρος Εάν ακόμα και η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή και δεν χωράει ούτε ένα τραπέζι για δύο, τότε κρεμάστε στον τοίχο μια ανακλινόμενη επιφάνεια και κρεμάστε σε γαντζάκια στον τοίχο πτυσσόμενες καρέκλες. Τα έπιπλα της τραπεζαρίας θα μετατρέπονται σε διακοσμητικά στοιχεία του τοίχου κάθε φορά που θα τελειώνετε το φαγητό σας.

Παγκάκι Τα παγκάκια είναι μια πολύ καλή λύση για μικρούς χώρους. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ορθογώνιο τραπέζι και να τοποθετείτε τα παγκάκια από κάτω όταν δεν χρησιμοποιείται το τραπέζι. Για περισσότερη άνεση τοποθετήστε το παγκάκι στην πλευρά του τραπεζιού που είναι προς τον τοίχο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε επίσης: Τα πιο ιδιαίτερα coffee tables για το σαλόνι σας

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!