5 διακοσμητικά tips για να φέρετε την καλή ενέργεια του feng shui στο κρεβάτι σας

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018
thehomeissue_feng0-1-1024x585.jpg

Πρέπει να παραδεχτούμε πως όσον αφορά τον καλό ύπνο είναι λίγα τα πράγματα που δεν θα δοκιμάσουμε έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη και ποιοτικότερη νυχτερινή ξεκούραση.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που κυμαίνονται από την επιδίωξη της σωστής θερμοκρασίας μέχρι ακόμα και την αλλαγή του στρώματος. Λίγα είναι, όμως, τα πράγματα που συμβάλουν τόσο θετικά στην καλή ενέργεια του υπνοδωματίου (και κατ’ επέκτασιν τον καλό ύπνο) όσο το feng shui. Εκμεταλλευτείτε το, λοιπόν, και δημιουργήστε το πιο χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο. Πώς; Διαβάστε παρακάτω.

Επιδιώξτε ένα ξύλινο κεφαλάρι (ή πλαίσιο) Το κεφαλάρι και το πλαίσιο του κρεβατιού σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του feng shui. Το στοιχείο του ξύλου σχετίζεται με το σύμβολο της φύσης που υποστηρίζει το σώμα σας και την ενέργειάς σας όταν κοιμάστε. Γιατί όχι μεταλλικό πλαίσιο; Γιατί σύμφωνα με το feng shui τα μέταλλα αλλοιώνουν το φυσικό μαγνητικό πεδίο της γης. Εάν μπορείτε μάλιστα να περιορίσετε και όλες τις συσκευές που επηρεάζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (κινητό, wi-fi) θα μειώσετε σημαντικά τις ραδιοσυχνότητες της ατμόσφαιρας του χώρου.

Βάλτε το κρεβάτι στον τοίχο Κάθε υπνοδωμάτιο είναι μοναδικό γι αυτό και θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί ώστε να εφαρμόσετε τις αρχές του feng shui στο δικό σας. Ένα πράγμα πάντως που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι να βάλετε το κρεβάτι σας στον τοίχο. Αυτό θα σας δώσει την αίσθηση της στήριξης και της προστασίας. Επιδιώξτε επίσης να μην είναι ευθυγραμμισμένο με την πόρτα – θα δραπετεύσει όλη η καλή ενέργεια του χώρου.

Μην βάζετε καθρέπτες Μπορεί οι καθρέπτες να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των διακοσμητικών αξεσουάρ, αλλά προτιμήστε να τους περιορίσετε στο καθιστικό και το χολ σας. Οι καθρέπτες στα υπνοδωμάτια αποσυντονίζουν και θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε το γιατί: σύμφωνα με το feng shui οι καθρέπτες θεωρούνται «θεραπευτικοί» και ευνοούν την ενέργεια του Yang, δηλαδή την κίνηση. Στο υπνοδωμάτιο, όμως, θέλετε την ενέργεια του Yin που συμβολίζει την ξεκούραση. Αν επιμένετε να βάλετε καθρέπτη πάντως, προτιμήστε να μην είναι σε σημείο που μπορείτε να τον δείτε όταν πέφτετε για ύπνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση

Δείτε ακόμη: Feng Shui tips για οικονομική ευημερία

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.