HOME SWEET HOME HOME TIPS

6+1 ιδέες δώρων για να κάνουμε τους φίλους μας να χαμογελάσουν


Χριστίνα Γουδρούπη

13 Ιουνίου 2019

helena-lopes-463976-unsplash.jpg

Oι αγαπημένοι μας άνθρωποι αξίζουν το καλύτερο! Βρίσκονται δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στις όμορφες. Μαζί τους ζούμε τα γέλια αλλά και τις δυσκολίες, και σε πολλές περιπτώσεις έχουν κληθεί να δώσουν, ή ακόμα και να γίνουν λύσεις μας. Όλα αυτά, και πολλά ακόμα, μας κάνουν να θέλουμε να τους προσφέρουμε χαμόγελα. Και μερικές φορές, ο πιο απλός τρόπος είναι η επιλογή ενός δώρου που θα αγαπήσουν, και θα τους θυμίζει μέσα στην καθημερινότητά τους ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλει να τους κάνει να χαμογελούν. Εμείς διαλέξαμε 6+1 ιδέες δώρων, που μπορούν να κάνουν τους φίλους μας χαρούμενους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι μεταξύ τους.

Για το μωρό και τη φίλη μας

Όσο γλυκά και χαριτωμένα κι αν είναι τα μωρά των φίλων μας, δεν είναι πάντα εύκολο να τους διαλέξουμε δώρα. Τα παιχνίδια είναι μια καλή λύση - αλλά έχουν ήδη πολλά. Τα ρουχαλάκια είναι πρακτικά - αλλά πόσο αναμενόμενο δώρο; Μια πρωτότυπη ιδέα, είναι ένα παιδικό σερβίτσιο με όμορφα σχέδια. Είτε πρόκειται για τους αγαπημένους του ήρωες, είτε για χρωματιστά ζωάκια, ένα σερβίτσιο θα κάνει τη διαδικασία του φαγητού πολύ πιο διασκεδαστική κι ευχάριστη, τόσο για τους μικρούς μας φίλους, όσο και για τις αγαπημένες μας μαμάδες τους.

Για την δυναμική και δραστήρια αγαπημένη μας φίλη

Η δυναμική και bio-oriented φίλη μας, εκτιμάει ιδιαίτερα την πρακτικότητα, αλλά δεν θυσιάζει ποτέ το στιλ της. μια γυναίκα που έχει άποψη και αγαπά το design, είναι πολύπλευρη και δραστήρια, χρειάζεται ένα δώρο με προσωπικότητα. Τι καλύτερο από μια καφετιέρα στο χρώμα του χαλκού, που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της αγαπημένης της ποικιλίας καφέ… με πολύ στιλ!

Για τον bon vivant της παρέας

Σε κάθε παρέα υπάρχει ένας bon vivant, ο οποίος αναζητά τις μικρές και μεγάλες στιγμές ποιότητας στην καθημερινότητά του. Ο άντρας που αγαπάει τα ταξίδια, τη μαγειρική αλλά και τη γευσιγνωσία, αναζητά όλα όσα μετατρέπουν μια ημέρα στο σπίτι, σε μια υπέροχη εμπειρία. Εάν θέλουμε να τον κάνουμε να χαμογελάσει, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε έναν ηλεκτρικό μύλο πιπεριού, ο οποίος αποτελεί ένα δώρο υψηλής αισθητικής για όσους λατρεύουν τους μαγειρικούς πειραματισμούς.

Για την φίλη μας που αγαπάει την τέχνη και το design

Το κορίτσι με το πιο ενδιαφέρον Instagram από όλους τους γνωστούς μας, αναζητά με προσοχή τα αντικείμενα που έχει στο χώρο της, κι επιλέγει πάντα εκείνα που έχουν κάτι να της πουν. Η αγάπη της για το design και την τέχνη, κάνουν την επιλογή δώρου να μοιάζει δύσκολη. Δεν είναι όμως. Αρκεί να διαλέξουμε ένα vintage κρυστάλλινο βάζο, που παραπέμπει σε προηγούμενες εποχές καλλιτεχνικού πειραματισμού, και θα ταιριάξει με την ιδιαίτερη αισθητική της

Για τον chef φίλο μας

Νιώθουμε μια ευλογία που έχουμε φίλο αυτόν τον ευχάριστο και ταλαντούχο άνθρωπο. Αυτόν τον φίλο που αν μη τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει τα αγαπημένα μας comfort food. Σε αυτόν τον άνθρωπο, που αντλεί ευχαρίστηση από μια καθημερινή διαδικασία που ενδεχομένως άλλοι βαριούνται, το δώρο είναι εύκολη υπόθεση: θα λατρέψει τα gadget της κουζίνας και σίγουρα ένα σετ από εξαιρετικά μαχαίρια. Ξέρει εκείνος!

Για την καλλιεργημένη yogi που αγαπάμε

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουμε δώρο για μια γυναίκα καλλιεργημένη, που αγαπά την αισθητική αλλά δεν την διαχωρίζει από το πνευματικό στοιχείο. Η αγαπημένη μας yogi, που σέβεται τους ανθρώπους όσο και τα ζώα, έχει μια δική της προσέγγιση για τα πράγματα, και αυτό την κάνει τόσο ξεχωριστή. Καταφέρνει να συνδυάζει το σύγχρονο με το έθνικ στη ζωή και το στιλ της, κι αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να λάβουμε περισσότερο υπόψιν αν θέλουμε να την ευχαριστήσουμε. Μια εξαιρετική επιλογή δώρου είναι μια διακοσμητική φιγούρα που εκφράζει ταυτοχρόνως ποιητικότητα και πνευματικότητα, σε ένα ενδιαφέρον design.

Φωτογραφία: Jean-Baptiste Mondino

Για την μαγείρισσα φίλη μας

Η φίλη μας που αγαπά την οικογένειά της και τη μαγειρική, ξέρει πώς να κάνει τους ανθρώπους γύρω της να χαμογελάνε. Δεν είναι απλώς καλή μαγείρισσα, αλλά ενδιαφέρεται και ψάχνει συνέχεια καινούρια πράγματα, ενώ κάνει πάντα τα καλύτερα εορταστικά τραπέζια για τους φίλους και την οικογένειά της. Για να την κάνουμε κι εμείς να χαμογελάσει, μπορούμε να της κάνουμε δώρο μια κουζινομηχανή, η οποία θα τη διευκολύνει και θα την εμπνεύσει.

Οι επιλογές δώρων για τους αγαπημένους μας ανθρώπους είναι πάντα πάρα πολλές. Όμως, όσο διαφορετικοί άνθρωποι κι αν είναι μεταξύ τους, όσο κι αν απέχει το γούστο τους από το δικό μας, υπάρχει πάντα μια επιλογή που μπορεί να τους κάνει να χαμογελάσουν. Εμείς ψάξαμε για εσάς μερικές από αυτές τις επιλογές, και τις βρήκαμε, μαζί με πολλές άλλες, στην Παρουσίαση. Αν θέλετε να βρείτε κι εσείς αυτά που θα κάνουν τους φίλους σας να χαμογελάσουν, μπείτε στο website της Παρουσίασης και διαλέξτε τα αγαπημένα σας προϊόντα: www.parousiasi.gr