HOME SWEET HOME HOME TIPS

Σπίτι στο νοίκι: Πώς να το μετατρέψετε σε «δικό» σας


20 Νοεμβρίου 2019

Σπίτι στο νοίκι: Πώς να το μετατρέψετε σε «δικό» σας

Σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα αυτό που λείπει τις περισσότερες φορές είναι η δυνατότητα της προσωπικής σας παρέμβασης στο design του. Τα έπιπλα της κουζίνας, το μπάνιο, τα κουφώματα και το δάπεδο παραμένουν τα ίδια ανεξάρτητα από τα έπιπλα και τα home accessories που εσείς προσθέτετε σε αυτό.

Πολλές φορές όμως τυχαίνει να μην ανταποκρίνονται στη δική σας αισθητική με αποτέλεσμα να προκύπτουν χώροι που δεν αντανακλούν την προσωπικότητα σας. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις  για να το φέρετε στα δικά σας μέτρα και σταθμά, αρκεί να «αποσιωπήσετε» όλα όσα σας ενοχλούν και να αναδείξετε τα αγαπημένα σας έπιπλα και αντικείμενα. Στην ερώτηση «με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό» η απάντηση είναι «ας τα πιάσουμε όλα από την αρχή»!

Δάπεδο

jenny.gr

Αν το δάπεδο είναι φθαρμένο σε κάποια σημεία ή αποτελείται από παλιομοδίτικα πλακάκια τότε τα χαλιά είναι η ιδανική λύση για να το καλύψετε. Στην αγορά μπορεί κανείς να βρει πολύ οικονομικές λύσεις και μία μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη, χρώματα και στιλ. Αν πάλι το δάπεδο είναι μωσαϊκό τότε μιλάμε για μία από τις τάσεις που έχουν έρθει ξανά στην επικαιρότητα. Το μωσαϊκό επισκευάζεται εύκολα με τρίψιμο και γυάλισμα (κρυσταλοποίηση )από επαγγελματίες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αφού μοιάζει με καθρέφτη. Το ιδανικά décor που μπορούν να το πλαισιώσουν είναι το vintage, το boho, το industrial ακόμα και μοντέρνο.

Κουφώματα  

jenny.gr

Tα παλιά κουφώματα ή αυτά που δεν καλύπτουν την αισθητική σας θα σταματήσουν να τραβούν τα βλέμματα αν καλυφθούν με πλούσιες ή roman κουρτίνες σε έντονα σχέδια και μοτίβα. Εδώ χρειάζεται προσοχή καθώς τα έπιπλα θα πρέπει να έχουν ουδέτερες αποχρώσεις για να αποφευχθεί η υπερβολή.

Κουζίνα

jenny.gr

Αν η κουζίνα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το καθιστικό και δεν σας καλύπτει αισθητικά, τότε ο βαθμός δυσκολίας σε σχέση με τα παραπάνω είναι λίγο μεγαλύτερος. Παρόλα αυτά παρατηρήστε την καλά, εντοπίστε τα πιο έντονα στοιχεία της και ασχοληθείτε με αυτά. Μία μικρή αλλαγή που ωστόσο μπορεί να επιφέρει αποτέλεσμα είναι να ανανεώσετε τα πόμολά της. Αν το χρώμα της είναι αρκετά έντονο επιλέξτε για τον υπόλοιπο χώρο αποχρώσεις που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με αυτή. Αν πάλι το backsplash έχει παλιομοδίτικα πλακάκια αναζητήστε stylish ηλεκτρικές συσκευές και συνθέστε ένα mini coffee station στον πάγκο ώστε να ξεχωρίζει και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μπάνιο

jenny.gr

Τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής που υπάρχουν στο μπάνιο εκπροσωπούν ένα συγκεκριμένο στιλ και ύφος ανεξάρτητος γούστου. Αν είναι παλιό αναδείξτε το επιλέγοντας vintage, boho, ή industrial style αντικείμενα και λευκά είδη. Επίσης φροντίστε η κουρτίνα να ακολουθεί το συνολικό décor ώστε να μην χαθεί η συνοχή του.
Σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά σας αντικείμενα και η δική σας ενέργεια σύντομα θα «αγκαλιάσουν» το σπίτι μετατρέποντας το στο προσωπικό σας καταφύγιο. Το μόνο που μένει είναι να το χαρείτε!

Χριστίνα Σιδοπούλου, [email protected]