HOME SWEET HOME HOME TIPS

Airbnb: 4 Ιδέες και tips για να το αναδείξετε


13 Δεκεμβρίου 2019

Airbnb: 4 Ιδέες και tips για να το αναδείξετε

Η διαδικτυακή ενοικίαση airbnb σπιτιών και διαμερισμάτων παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 500%. Σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 68% από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης  τα αξιοποιούν ως κύρια πηγή εσόδων, ενώ αυτή τη στιγμή στην Αθήνα διατίθενται συνολικά 5.127 ακίνητα.

Όταν όμως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος χαμηλής πληρότητας. Oι επισκέπτες επιλέγουν για τη διαμονή τους χώρους με γνώμονα την αισθητική, το κομψό design και την άνεση που προσφέρει. Γι αυτό σε περίπτωση που είστε ήδη οικοδεσπότες ή ετοιμάζετε την μετατροπή του διαμερίσματος σας σε airbnb δείτε 4 tips που θα αναδείξουν το ακίνητο σας και θα το κάνουν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα.

1. Βάψτε τους τοίχους με ουδέτερα χρώματα

jenny.gr

Ακόμα και αν προτιμάτε εκκεντρικά ή έντονα χρώματα καλό θα ήταν να αποφύγετε να βαψετε τους τοίχους με αυτά. Σκεφτείτε ότι κινδυνέυετε να περιορίσετε τον αριθμό των επισκεπτών σας καθώς μπορεί να μην συμπίπτουν τα γούστα σας. Επιλέξτε για τους τοίχους ουδέτερα χρώματα που είναι αποδεκτά από όλους ώστε να δείχνει ο χώρος καθαρός και να προδιαθέτει για ηρεμία και ξεκούραση. 

2. Τολμήστε το mix and match

jenny.gr

Συνδυάστε διαφορετικές υφές, υφάσματα ακόμα και χρώματα. Το να έχετε όλα τα έπιπλα σεταρισμένα είναι μία τάση που αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς έρχεται σε αντίθεση με το σημερινό eclectic life&style. Για παράδειγμα αν έχετε ένα μοντέρνο διαμέρισμα μπορείτε να προσθέσετε ένα vintage αντικείμενο, ή αν έχετε ένα cottage rustic style χώρο να εντάξετε σε αυτόν ένα μοντέρνο ρολόι τοίχου. Σε κάθε περίπτωση απλά προσπαθήστε να συνθέσετε έναν ενδιαφέροντα χώρο προσδίδοντας του προσωπικότητα.


3. Σκεφτείτε για ένα update στον φωτισμό

jenny.gr

Ο φωτισμός του χώρου είναι ακόμα ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή ειδικά όταν πρόκειται για airbnb κατάλυμα. Πρόκειται για μία πολύ προσωπική λεπτομέρεια καθώς υπάρχει κόσμος που του αρέσει να είναι έντονος αλλά υπάρχει και μία ακόμα μεγάλη μερίδα με εκείνους που προτιμούν έναν πιο ήπιο να διαχέεται μέσω επιδαπέδιων ή επιτραπέζιων φωτιστικών. Επομένως φροντίστε να υπάρχουν αυτές οι επιλογές στους επισκέπτες και προσθέστε ένα dimer για να δώσετε λύση. Σε κάθε περίπτωση, η κουζίνα και το μπάνιο είναι τα δύο σημεία που χρειάζονται καλό φωτισμό.


4. Χρησιμοποιήστε την τοποθεσία σας για έμπνευση

jenny.gr

Όταν μεταμορφώνετε το χώρο σας σε airbnb έρχεται η στιγμή που αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται να τον επισκεφτούν άτομα από όλο τον κόσμο, που θα ήθελαν να βιώσουν την εμπειρία των ντόπιων της περιοχής. Για παράδειγμα ένα σπίτι που βρίσκεται σε μία γραφική γειτονιά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραπέμπει σε ένα απρόσωπο που συναντά κανείς σε οποιαδήποτε συνοικία  της πόλης. Εκμεταλλευτείτε τις ομορφιές ακόμα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που βρίσκεστε για να εναρμονίσετε το χώρο σας σύμφωνα με αυτές. Οι επισκέπτες θα το αντιληφθούν και σίγουρα θα σας χαρίσουν μία θετική αξιολόγηση κάνοντας σας αντάξιους ανταγωνιστές.

Από την Χριστίνα Σιδοπούλου,  [email protected]