HOME SWEET HOME HOME TIPS

Υπόθεση καναπές: Διατηρήστε τον σαν καινούριο για πάντα με αυτά τα tips


12 Φεβρουαρίου 2020

Υπόθεση καναπές: Διατηρήστε τον σαν καινούριο για πάντα με αυτά τα tips

Η επιλογή του σωστού καναπέ για το σαλόνι σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Πρέπει να τον διαλέξετε με προσοχή ώστε να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας καναπές έτσι ώστε να αντέξει για πάντα.

Ξεκινήστε από τη βάση του καναπέ

Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια ζωής ενός καναπέ είναι η βάση του. Τα πιο μαλακά ξύλα, όπως είναι το πεύκο, μπορεί να παραμορφωθούν και να αλλοιωθούν ύστερα από 5 χρόνια. Υλικά όπως ο δρυς και η οξιά είναι πολύ πιο σκληρά, πιο ανθεκτικά (και φυσικά πιο ακριβά). Αποφύγετε βάσεις από μοριοσανίδες, πλαστικό, ή μέταλλο, γιατί σπάνε εύκολα. Έξτρα τιπ Για να ελέγξετε την αντοχή της βάσης, σηκώστε το ένα μπροστινό πόδι ή τη γωνία του καναπέ από το πάτωμα. Καθώς σηκώνετε το ένα πόδι, το άλλο θα πρέπει να έχει σηκωθεί και αυτό ελαφρά από το έδαφος. Αν δεν έχει σηκωθεί, τότε σημαίνει πως το ξύλο της βάσης είναι αδύναμο.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη:Κάντε το φουαγιέ του σπιτιού σας μοναδικό